www.car.cz
 

Tomáš Enge dnes od 17:00 hod živě v rádiu
     6.8.2008 09:41 - tisková zpráva


Tomáš Enge dnes od 17:00 hod živě na Frekvenci 1

Automobilový jezdec Tomáš Enge absolvoval o uplynulém víkendu již čtvrtý čtyřiadvacetihodinový závod letošní sezony a v tomto ohledu je jednoznačně českým rekordmanem. Liberecký jezdec si při nich vyzkoušel čtyři slavné okruhy a pokaždé startoval s jinými závodními vozy, o které se střídal s deseti různými kolegy. O své zážitky z vytrvalostních závodů se Tomáš Enge podělí s Alešem Valentou a posluchači rádia Frekvence 1 v pořadu Sportbar v úterý 5. srpna od 17 hodin.

Na počátku srpna se Tomáš Enge ve Spa-Francorchamps představil s vozem Lamborghini Murcielago R-GT a společně s bývalým pilotem formule 1 Janem Lammersem z Holandska, jeho krajanem Peterem Koxem a ruským jezdcem Romanem Rusinovem se v cíli radoval z osmého místa absolutně. K absolutním vrcholům sezony závodů sportovních vozů patří čtyřiadvacetihodinovka v Le Mans. Tomáš Enge se při tomto závodě může pochlubit ziskem pěti pole position své kategorie v řadě (2002 - 2006) a letos se v barvách týmu Charouz Racing System - Aston Martin Racing legendárního maratónu poprvé zúčastnil s vozem královské kategorie LMP1.

S prototypem Lola B08/60 Coupe - Aston Martin V12 a týmovými kolegy Janem Charouzem a Stefanem Mückem obsadili výborné deváté místo absolutně. Tovární jezdec týmu Aston Martin Racing si letos vyzkoušel také maratón na slavné Severní smyčce Nürburgringu přezdívané Zelené peklo, kde se za volantem vozu Aston Martin DBRS9 střídal mimo jiných s dalším ex-pilotem formule 1 Karlem Wendlingerem. V lednu Tomáš bojoval s typicky americkým speciálem Samax Pontiac Riley v závodě na čtyřiadvacet hodin ve floridské Daytoně.

Jaké je závodění v noci, jak dlouho mohou jezdci během čtyřiadvacetihodinového závodu spát, jak se na něj připravují, v čem je kouzlo těchto maratónů a mnohem víc prozradí Tomáš Enge dnes od 17 hodin ve Sportbaru Aleše Valenty na Frekvenci 1.

BPA


 
 
Fotogalerie:   24 h Spa 2008, Enge a spol. s lambem, foto BPA

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose