www.car.cz
 

Sestřihy Le Mans Series na SPORT 5
     22.1.2009 17:20 - tisková zpráva


Sestřihy Le Mans Series a úspěchů českého týmu Charouz Racing System na SPORT 5

26. ledna 2009 na SPORT 5, televizní stanici výhradně zaměřené na motoristický sport a motorismus, startuje seriál sestřihů z Le Mans Series 2008, evropské série sportovních vozů, typově vycházející z legendárního závodu 24 hodin Le Mans. Seriál Le Mans Series píše svou historii od roku 2004, kdy vznikl jako Le Mans Endurance Series; přejmenován byl před sezónou 2006.


Na tratích známých evropských okruhů, jakými jsou např. Barcelona, Spa-Francorchamps, Nürburgring nebo Silverstone – soupeří vozy v Le Mans Series dvou základních kategorií – tzv. prototypy LMP (Le Mans Prototypes) a vozy GT (Grand Touring); obě kategorie jsou dále děleny do tříd LMP1, předurčené k boji o absolutní vítězství, a lehčí a méně výkonné LMP2, resp. GT1 a GT2, přičemž narozdíl od prototypů jsou speciály GT mnohem bližší civilním modelům. Sestřih z prvního závodu Le Mans Series 2008 z Barcelony sledujte na SPORT 5 v pondělí 26. ledna od 17:05 hodin.

V sezóně 2008 se prestižního šampionátu Le Mans Series účastnil i český tým Charouz Racing System, který ve svých dílnách připravoval prototyp královské třídy LMP1, Lola B08/60 Coupe, poháněný benzínovým motorem Aston Martin V12. Jeho piloti Jan Charouz a Stefan Mücke právě v Barceloně zaznamenali jeden z největších úspěchů sezóny, když v absolutním pořadí skončili třetí za dvěma továrními vozy, zvýhodněnými turbodieselem.

Po dvouměsíční pauze se na konci ledna znovu roztočí kolotoč A1GP a hodinový sestřih čtvrtého podniku z novozélandského Taupa nebude chybět ani v programu SPORT 5. Ve vedení série je po šesti závodech z dvaceti tým Irska s náskokem osmi bodů před druhými Portugalci a dvanácti bodů před třetími Francouzi. Sestřih nejdůležitějších momentů čtvrtého podniku A1GP vysílá SPORT 5 v neděli 1. února od 15:05 hodin.

Satelitní vysílání SPORT 5 je v období od 23. ledna do 6. února nekódované a tudíž volně přístupné.

Jak SPORT 5 získat?
SPORT 5 je zařazen do nabídky Sport O2 TV.
SPORT 5 je přístupný také klientům UPC ČR sítě – digitální TV a dále v kabelových sítích BKS Capital Partners Praha, HDD Praha, Kabel servis Praha, Planet A Praha, WMS s.r.o. Most, SELF servis Brno, Smart Comp Brno, STARNET České Budějovice, J.Ouda Klášterec nad Ohří, PODA Ostrava, MATTES AD Frýdek-Místek, Kabel Ostrov, s.r.o. Ostrov, Mame Moravské Budějovice, TRI R, a.s. Bratislava a SWAN, a.s. Bratislava.
Kódovaný program SPORT 5 je distribuován na novém transponderu satelitu ASTRA 1E, na orbitální pozici 23,5 st. vých., frq. 11,876 H, SR 27500, FEC ¾ a přístup k němu umožňují karty Trade and Technology (CS Link v České republice a Sky Link na Slovensku) a karty Gital.

Program na 5. týden (26/01-01/02/2009) ve formátu .xls naleznete ZDE
BPA

 
 
Fotogalerie:   Krasavec Audi R8 na 24 hodinovce v Dubaji 2009, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose