www.car.cz
 

Po svých prvních narozeninách spouští zpravodajskou relaci SPORT 5 Report
     6.5.2009 15:06 - tisková zpráva


Jen pár dní po svých prvních narozeninách televize SPORT 5 spouští vlastní zpravodajskou relaci „SPORT 5 Report“. Počínaje 12. květnem bude tato jediná česká motoristická televize každé úterý přinášet přehled aktuálního dění v motorsportu, stejně jako dalších motoristických akcí. Premiéru zpravodajského pořadu „SPORT 5 Report“ můžete sledovat vždy v úterý od 18:20 hodin.


O víkendu 16. – 17. května se roztočí kolotoč německého šampionátu cestovních vozů DTM. Hostitelem prvního podniku sezony 2009 se stane okruh Hockenheim. Obhájce titulu Audi odstartuje do letošní sezony s pozměněnou sestavou devíti jezdců a novou evolucí A4 DTM. Cílem továrního týmu Audi pro nadcházející ročník DTM pochopitelně zůstává obhajoba titulu, který stáj získala již dvakrát v řadě v letech 2007 a 2008 díky Mattiasu Ekströmovi a Timo Scheiderovi. Třetí titul by byl pro Audi o to cennější, že Audi slaví sté výročí založení a pětadvacáté výročí svého vstupu do DTM.
 
Konkurenční Mercedes-Benz startuje do sezony 2009 s osmičlennou sestavou jezdců, v níž kromě jezdeckých es Paula di Resty, Garryho Paffetta nebo Ralfa Schumachera poutá pozornost také šestadvacetiletá pilotka Susie Stoddart. SPORT 5 vysílá přímé přenosy DTM z Hockenheimringu v sobotu 16. května od 13.30 hodin (kvalifikace) a v neděli 17. května od 13.45 (závod).

V sobotu a v neděli 16. – 17. května SPORT 5 vysílá rovněž přímé přenosy doprovodného programu DTM – závodů F3 Euro Series (1. a 2. závod), ADAC VW Polo Cup (1. závod), Porsche Carrera Cup (1. závod) a Seat Leon Supercopa (1. závod).

Aby byl víkend 16. – 17. května skutečně plný „live“ vysílání, do programu SPORT 5 jsou zařazeny i přímé přenosy podniků FIA GT a FIA GT3 z italské Adrie, kde tyto šampionáty pokračují druhým, resp. třetím a čtvrtým závodem. Český tým K plus K motorsport se v Adrii pokusí navázat na úspěšný start do sezony a stejně jako na Silverstonu zvítězit v absolutním pořadí. Vedle zkušené dvojice Karl Wendlinger a Ryan Sharp, jejímž cílem je zisk titulu FIA GT, se opět objeví český jezdec Adam Lacko spolu s Mexičanem Mariem Dominguezem, rovněž s nemalými cíli v podobě umístění na stupních vítězů.
 
Závody FIA GT z Adrie přenáší SPORT 5 živě od pátku 15. května do soboty 16. května. Přímý přenos kvalifikace FIA GT startuje v pátek v 18:05 hodin a v sobotu můžete sledovat přímý přenos závodu od 19:45 hodin. V Adrii se o blížícím se víkendu sejde také konkurence bojující v rámci FIA GT3 a SPORT 5 rovněž během víkendu zprostředkuje přímé přenosy.

Sérii přímých přenosů o víkendu 16. – 17. května uzavře „live“ přenos American Le Mans Series z okruhu v Tooele v Utahu.


Jak SPORT 5 získat?
SPORT 5 je zařazen do nabídky Sport O2 TV.
SPORT 5 je přístupný také klientům UPC ČR sítě – digitální TV a dále v kabelových sítích BKS Capital Partners Praha, HDD Praha, Kabel servis Praha, Planet A Praha, WMS s.r.o. Most, SELF servis Brno, Smart Comp Brno, STARNET České Budějovice, J.Ouda Klášterec nad Ohří, PODA Ostrava, MATTES AD Frýdek-Místek, Kabel Ostrov, s.r.o. Ostrov, Mame Moravské Budějovice, TRI R, a.s. Bratislava a SWAN, a.s. Bratislava.

Kódovaný program SPORT 5 je distribuován na novém transponderu satelitu ASTRA 1E, na orbitální pozici 23,5 st. vých., frq. 11,876 H, SR 27500, FEC ¾ a přístup k němu umožňují karty Trade and Technology (CS Link v České republice a Sky Link na Slovensku) a karty Gital.

Program na 20. týden (11/05-17/05/2009) zde
 
BPA

 
 
Fotogalerie:   Český Sallen týmu KplusK v Silverstone 2009 zlatý !!, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose