www.car.cz
 

Tomáš Enge a Aston Martin právě ode dneška v dokumentu na obrazovkách
     28.6.2009 18:01 - tisková zpráva


Dokument Tomáš Enge a Aston Martin zavede fanoušky do zákulisí továrního týmu Aston Martin - (28.06.2009)

Sportovní kanál České televize přináší v těchto dnech zajímavé nahlédnutí do světa jednoho z nejlepších domácích automobilových závodníků. První český pilot formule 1 Tomáš Enge působí v letošní sezoně jako oficiální jezdec továrního týmu Aston Martin Racing ve vytrvalostních závodech sportovních automobilů a společně s kolegy Janem Charouzem a Stefanem Mückem sbíral v úvodu sezony velké úspěchy v šampionátu Le Mans Series a ve slavném závodě 24 hodin Le Mans. Nahlédněte společně se štábem České televize do zázemí týmu, ale také do soukromí Tomáše Engeho. Tuto jedinečnou příležitost budete mít už dnes večer.

Britská stáj Aston Martin Racing vstoupila na počátku letošní sezony do královské kategorie vytrvalostních závodů sportovních vozů. Posádku zbrusu nového prototypu Aston Martin LMP1 v legendárních barvách olejářské společnosti Gulf a s bondovským startovním číslem 007 tvoří čeští jezdci Tomáš Enge a Jan Charouz společně s německým kolegou Stefanem Mückem. Česko-německé trio potvrzuje od začátku sezony, že Aston Martin vsadil na správné koně. Enge, Charouz a Mücke potvrdili pozici týmové posádky číslo jedna hned při prvním podniku sezony 2009 v Barceloně, když při premiéře nového vozu vybojovali vítězství v závodě na 1000 kilometrů.

Skvěle zvládli také závod 1000 km Spa-Francorchamps. V Belgii sice Tomáše, Jana a Stefana potrápila technika, která jim nedovolila absolvovat kvalifikaci, po startu z úplného konce startovního pole ale česko-německá sestava předvedla fantastickou stíhací jízdu a obsadila třetí místo v cíli, když nestačila pouze na dva speciály poháněné vznětovými motory, které mají v současnosti ve vytrvalostních závodech sportovních vozů výkonnostní převahu.

Absolutním vrcholem sezony světových vytrvalostních závodů sportovních vozů je červnová čtyřiadvacetihodinovka v Le Mans. Posádka Enge, Charouz, Mücke v Le Mans startovala s továrním vozem Aston Martin LMP1 ovšem pod hlavičkou české stáje Aston Martin Racing Eastern Europe. Díky tomu se na jejich voze objevila česká vlajka. Bezchybný výkon jezdců, skvělá práce týmu a naprostá spolehlivost vozu byly v cíli francouzského maratónu odměněny fantastickým čtvrtým místem absolutně a vítězstvím mezi vozy se zážehovými motory. Tým Aston Martin Racing Eastern Europe a jezdci Tomáš Enge s Janem Charouzem se tak zasloužili o dosud největší český úspěch v novodobé historii závodu 24h Le Mans.

Úvod sezony prožil společně s týmem a Tomášem Engem také štáb České televize, který se vydal za Tomášem také do britského Banbury, kde český jezdec nyní bydlí a kde se také připravují tovární speciály Aston Martin. Reportéři ČT samozřejmě navštívili a hovořili také s dalším českým členem posádky Janem Charouzem. Prostřednictvím unikátního dokumentu tak budou mít fanoušci motoristického sportu příležitost nahlédnout do zákulisí týmu jak při závodech, tak během přípravy na ně, poznají, jak mezi závody trénuje jezdci, jak žijí, jaké jsou jejich povinnosti mimo závodní okruhy. Díky televizním kamerám prožijí atmosféru slavné čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans.

„Část dokumentu vznikala v Banbury, takže diváci uvidí, jak vypadaly přípravy týmu Aston Martin Racing v posledních týdnech před Le Mans a samozřejmě také nahlédnou do zákulisí týmu v průběhu samotného závodu. Věřím, že to bude pro fanoušky zajímavá podívaná,“ říká Tomáš Enge.

Dokument "Tomáš Enge a Aston Martin" uvede Česká televize na programu ČT4 již dnes, v neděli 28. června od 19:55 hod a v následujících dnech jej bude ještě čtyřikrát reprízovat.

Dokument "Tomáš Enge a Aston Martin" ve vysílání ČT4

neděle 28/06/2009 19:55 hod
pondělí 29/06/2009 15:50 hod
středa 01/07/2009 22:05 hod
pondělí 06/07/2009 06:05 hod
sobota 11/07/2009 13:20 hod


BPA


 
 
Fotogalerie:   Le Mans 2009 a naši čtvrtí v cíli, foto BPA P. Frýba

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose