www.car.cz
 

Poslední letošní číslo Rally je v prodeji
     6.12.2009 12:44 - tisková zpráva


Vychází magazín Rally 10/2009

Těsně před zahájením Tipcars Pražského rallysprintu, tradičního zakončovacího podniku české soutěžácké sezóny v hlavním městě České republiky, se dostalo do prodeje poslední letošní číslo motoristického magazínu Rally. A co všechno v jeho obsahu najdete?

XV. TipCars PRAŽSKÝ RALLYSPRINT

4. - 5. prosince 2009

Oficiální program závodu

Roman Kresta - Letošní titul byl nejtěžší

Deset sezon a čtyři domácí tituly. Cesta za prvním i za posledním zlatem byla u Romana Kresty hodně podobná. Také v roce 2000 se rozhodovalo v posledním závodě sezony, také tehdy si situaci zkomplikoval výletem mimo trať. Mistrovský titul přesto vždy získal.

Würth Partr rally Vsetín - Závod se dvěma vítězi

V cíli posledního podniku mistrovské sezony slavily hned dvě posádky. Nejrychlejší dvojicí 6. ročníku Wurth Partr rally se stali Pavel Valoušek se Zdeňkem Hrůzou, jejichž Škoda Octavia WRC týmu Juka tentokrát na rozdíl od Jeseníků fungovala bez nejmenších problémů. Největší oslavy však na cílové rampě předvedli společně se svými fanoušky Jaroslav Orsák a Karel Vajík.

Josef Peták - Pořádný řízek = parádní závody

Příbramský jezdec Josef Peták brázdí tratě českých rally více než patnáct let. Díky tomu bezesporu patří k nejzkušenějším a zároveň nejúspěšnějším pilotům. Letošní vicemistr ve sprintech oslaví v prosinci padesátiny.

K4 Pohár ČR - Pohárovému králi pomohla na trůn změna pravidel

Ač Pavel Dohnal patřil i v minulých letech k nejrychlejším účastníkům K4 Poháru ČR v rally, do bojů v absolutní klasifikaci většinou nezasahoval. Závodil v kategorie ZK, a tak až její zrušení mu umožnilo zařadit se mezi opravdové „poháristy“. Určitě toho nelitoval, ročník 2009 zcela suverénně opanoval.

Pavel Dohnal - Medializace poháru je mizivá

Vítězi K4 Poháru ČR v rally pro rok 2009 se stala posádka Pavel Dohnal - Jiří Blažek s vozem Mitsubishi Lancer Evo IX. Jejich cesta za titulem se zdála být jednoduchá. Pět startů, pět vítězství. Vsetínský jezdec ale letošní sezonu nevnímal až tak jednoznačně.

Rally of Scotland - Meekovo bez vítězství

Letošní mistr IRC Kris Meeke vyhrál ve Skotsku pátou soutěž roku a oficiálně oznámil, že podepsal s týmem Peugeot UK smlouvu i na nadcházející sezonu. Na spolupráci s belgickým Kronosem však zřejmě ulpí černá kaňka. Při závěrečné kontrole technici zpochybnili hmotnost spodního příčníku motoru nejrychlejšího Peugeotu 207 S2000 a Meekovi hrozí diskvalifikace. Ta se nakonec také naplnila.

Škoda Fabia S2000 - Zákaznický program

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rallye Legendy 2009 San Marino - karamboly v potoce mobilem Pavla Jelínka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose