www.car.cz
 

40 hodin přímých přenosů z Le Mans. Již brzy
     10.6.2010 00:18 - tisková zpráva


Eurosport přináší nejrozsáhlejší pokrytí prestižního motoristického závodu 24h Le Mans
• 40 hodin přímých přenosů, exkluzivní hosté přímo ve studiu české verze Eurosportu, diskuze s moderátory na Facebooku


Praha, 7. června 2010 – Druhý týden v červnu se uskuteční tradiční závod 24 hodin Le Mans a Eurosport bude u toho. Největší evropská sportovní stanice nabízí fanouškům 40 hodin přímých přenosů (23h na Eurosportu, 17 h na Eurosportu 2) včetně tréninku a kvalifikace. To všechno letos poprvé v HD kvalitě.

Podobně jako v předchozích letech i tento rok se očekává souboj mezi Peugeotem, který obhajuje titul, a Audi. Německá automobilka vyhrála od roku 2000 kromě dvou závodů všechny a nyní chystá odplatu za loňský ročník. Aston Martin bude papírovým outsiderem.

Každá automobilka nasazuje tři vozy, fanoušci motorismu se mohou těšit například na osminásobného vítěze "Mr. Le Mans" Toma Kristensena (Audi) nebo bývalé závodníky formule 1 Alexandra Wurze, Marca Geného, Sébastiena Bourdaise či Oliviera Panise (všichni Peugeot).

Exkluzivní hosté české verze Eurosportu:


Josef Král – jezdec GP2, jedna z největších českých nadějí na start v F1.

Monika Dvořáčková – šéfka zázemí tovární stáje Aston Martin Racing 2009, osobní asistentka Antonína Charouze při všech jeho účastech v Le Mans.

Klaudius Kryšpín – bubeník legendárních kapel Stromboli a Pražský výběr, velký milovník motorismu, jenž profesionálně závodil na motokárách.

Anna Roubínková – fyzioterapeutka, v minulosti pečovala o jezdce v týmech Spyker Squadron, Scuderia Ecosse, Charouz Racing System, Aston Martin Racing.

Telefonicky budeme ve spojení i se samotnými závodníky – Tomášem Enge a Janem Charouzem!



Sledujte fanouškovské stránky Eurosport CZ na Facebooku!

Během závodu budou moci diváci Eurosportu diskutovat na Facebooku přímo s komentátory ve studiu! Stačí se stát fanouškem stránky EUROSPORT CZ.


„Maratón v Le Mans je pro mě závodem závodů. Letošní ročník bude patřit k těm velmi silným a je skvělé, že opět budou závodit i Češi. Jan Charouz v prototypech a Tomáš Enge v silnější třídě vozů Grand Turismo. To je pro komentátora vždy náboj navíc. Oba mají navíc reálné šance na úspěch, což je moc poutavé již před startem. V každé ze čtyř tříd je doslova nabito, takže jsem si jist, že se diváci nemohou nudit. Věřím, že ti skalní nepůjdou spát. Tak jako já," říká Martin Straka z Týdeníku Sedmička, který bude spolu s Bélou En a Zdeňkem Míkou tento legendární závod komentovat.


Program vysílání:

9. června
16:00 – 19:30 – volný trénink (Eurosport 2)
22:00 – 24:00 – kvalifikace (Eurosport 2)

10. června
19:00 – 21:00 – kvalifikace (Eurosport 2)

12. června
09:00 – 09:45 – warm-up (Eurosport)
11:00 – 12:00 – závod legend (Eurosport)
od 15:00 – závod 24h Le Mans (Eurosport a Eurosport 2)

Magazín Le Mans 24 Minutes – magazín bude vysílán živě z dějiště závodu, kde bude vytvořeno provizorní studio přímo v prostoru cílové čáry, kromě aktuálních informací nabídneme rozhovory, analýzy a zajímavosti přímo z centra dění.

Magazín Le Mans 24 Minutes živě na Eurosportu:
7. - 11. června v 19:30
12. června ve 14:30 a v 19:30
13. června v 9:00 a v 15:00 (přímo po závodě, rozhovory s vítězi)

PR

Neprošlo jazykovou koreturou


 
 
Fotogalerie:   FIA GT 3 2010 v Brně a páteční havárie dvou Audi týmu Rosberg, foto P. Jelínek

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose