www.car.cz
 

Obsah nového čísla RALLY 8 2006
     31.10.2006 10:22 - tisková zpráva


Horácká Rally Třebíč - Pechova mistrovská exhibice Od přesunutí Horácké rally na dřívější termín si její pořadatelé hodně slibovali. Jejich očekávání se ale nakonec vyplnila jen zčásti. Narozdíl od předchozích let, kdy soutěž s centrem v Třebíči uzavírala kalendář Mezinárodního mistrovství České republiky v rally, se sice jelo za příjemnějšího počasí a rozhodovalo se o titulech, ovšem proti přání organizátorů se ve srovnání s minulými ročníky stejně na startu nesešla početnější konkurence.

Fuchs Oil Rally Příbram - Pech s Uhlem předčili vozy WRC
Závěrečný podnik MMČR v automobilových soutěžích sliboval dlouho před začátkem zajímavý souboj o prvenství. Jak si poradí Václav Pech s Mitsubishi Lancer Evo IX s dvěma vozy specifikace WRC? Podaří se Karlu Trněnému zvítězit při premiérovém startu s vozem Škoda Fabia WRC? Komu z dvojice Karel Trojan a Vojtěch Štajf se podaří získat titul vicemistra? To byly nejčastější otázky před startem XXVIII. Fuchs Oil Rally Příbram 2006.

Škoda Fabia Rallye Cup
Není kokpit jako kokpit Krátce před startem Böttcher Rally a Horácké rally pozval fotograf Zdeněk Sluka několik posádek k návštěvě armádních základen na zajímavé obhlídky tanku T-72 (Vyškov), resp. stíhačky SU-22 (Náměšť nad Oslavou). O dojmy ze specifické akce se s námi podělil spolujezdec posádky CRT Škoda-Kopecký Filip Schovánek.

Peugeot 207 S2000 - Peugeot je zpět! Zvuk motoru zní jako kitová třistašestka, v zatáčkách se chová jako dvěstešestka WRC, řeč je o žhavé novince týmu Peugeot Sport - Peugeotu 207 S2000, se kterým absolvoval Gilles Panizzi Rallye Antibes v roli předjezdce. Její homologace je plánována na 1. leden 2007.

Test Peugeot 207 - Šikovná šelma Světová premiéra vozu Peugeot 207 S2000 nám vnukla myšlenku nahlédnout pod kapotu nového Peugeotu 207. K testu jsme dostali k dispozici třídveřovou čtrnáctistovku, která se v porovnání s konkurencí určitě nemá za co stydět.

Labská Trotina Rally - Petákova premiéra v roli krále Hned na první sobotní rychlostní zkoušce ukončily havárií svou pouť hned čtyři posádky, na dalším testu je následovala další čtveřice. I to byl důkaz náročnosti tratí Labské rallye, kterou i přes kluzký povrch ranních rychlostních zkoušek vyhrál v rámci seriálu sprintrally vůz s pouze jedinou poháněnou nápravou.

Historie Rally Vamberk Nejen zlí jazykové, ale také někteří účastníci této rally říkali, že "erzety" zde vedly místy, kudy projeli s nezničitelným moskvičem místní matadoři Vodehnal s Malinou (Peklo Rally Team). Nikdy jsme tuto soutěž nestihli jako diváci, ale docela bychom tomu věřili, neboť se podíleli výraznou měrou na stavbě trati.

PČR 06
IV. Rallye Elektro Kadlec Prachatice, Labská Trotina Rally

ME 06 - Elpa, Antibes Monitor, Britský šampionát
Kyperská rally - Kyperský hattrick Loeba Sebastien Loeb nenašel přemožitele ani při Kyperské rally a pokračoval v letošním tažení za obhajobou mistrovského titulu. Druhá a třetí příčka jezdců Fordu Marcuse Grönholma a Mikko Hirvonena však ještě více zdramatizovala závěr šampionátu z pohledu hodnocení značek, když dvojka Kronosu Dani Sordo v poslední etapě havarovala.

Turecká rally - Jednoznačná záležitost Marcus Grönholm využil absenci lídra šampionátu Sebastiena Loeba a zaslouženě opanoval klasifikaci Turecké rally. Ford se navíc díky druhému místu Hirvonena posunul o osm bodů do čela průběžného pořadí značek. Třetí místo obsadil, premiérově v seriálu mistrovství světa, Henning Solberg.

Mikko Hirvonen - Spolehlivá dvojka Předsezonní spekulace o obsazení týmové dvojky Fordu zajímaly s ohledem na Romana Krestu i českou veřejnost. Šéf týmu Malcolm Wilson dal nakonec šanci Finům a po boku Marcuse Grönholma angažoval Mikka Hirvonena. Ten se mu za důvěru odvděčil v posledních závodech solidními výkony a důležitými mistrovskými body v konfrontačním souboji s konkurenčním týmem Kronos Citroën. 


Colin McRae - "McCrash" stále v ráži  Colin McRae se při Turecké rally opět vrátil do kokpitu továrního vozu. Jeho návrat do mistrovství světa vždy vyvolává zájem médií i fanoušků, které má po celém světě. Každý z nich se zájmem očekává, zda Colin nenaváže na své kousky z nedávné minulosti, při kterých si vysloužil výstižnou přezdívku "McCrash".


PR


 
 
Fotogalerie:   Vydařené finále pro Buggyru v Le Mans 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose