www.car.cz
 

Televizní MOTORTIP končí. Poslední díl přináší všehochuť různých disciplín
     17.4.2009 11:09 - Pavel Jelínek


Televizní motoristický magazín MotorTip je tu pro mnohé překvapivě naposledy. Nový a historicky poslední díl bude mít premiéru již tento pátek a nabídne divákům několika televizních sítí tradičně řadu zajímavých příspěvků z různých motoristických disciplín i s několika rozhovory. Proč naposledy a co bude dál se můžete dočíst v následujících řádcích nebo si vše vyslechnout přímo v pořadu… MotorTip je možné vidět nejen na vybraných televizních stanicích, ale i na internetu a to kdykoliv chcete.
 
V historicky zcela posledním MotorTipu uvidíte tradičně pestrou směs příspěvků z různých motoristických disciplín počínaje okruhy, závody do vrchu, off roady, rallye a zase okruhy. Konkrétně začneme dvanáctihodinovkou amatérských posádek Le Brno, která zahájila sezónu brněnského Masarykova okruhu a závodem do vrchu na Mohylu míru, jenž zase zahájil sezónu vrchařů. Rakouská Lavantal rallye v podhůří Alp zase přinesla i premiéru české Fábie S 2000 a zajímavé závodění a velmi atraktivní a akční záběry nabídl také off road marathon na tankodromu u Šternberku. Na německém okruhu Oschersleben se představil také Martin Matzke, jehož tým je partnerem našeho pořadu, ale tentokrát namísto Corvety premiérově závodil vozem Ascari.
 
Další příspěvek jsme natočili na moravském kole akce F1 ve školách, kde náš partnerský tým brněnské automobilové průmyslovky postoupil do celostátního finále. V minulých dnech byla také pokřtěna kniha o letošním Dakaru, o kterou mimochodem připravujeme soutěž, ale už nikoliv do MotorTipu. Před závěrem pořadu se ještě jednou podíváme na dubajský okruhový šampionát, kde se představili i dva naši jezdci Petr Válek a Marcel Kusín. Na úplný závěr si s námi můžete opět zasoutěžit o DVD nazvané Až se tají dech s množstvím dramatických karambolů od videostudia Faraon,“ upřesňuje obsah pořadu jeho šéfredaktor Pavel Jelínek.
 
Pořad MotorTip sice zdánlivě končí, ale nekončí, jak se můžete dozvědět v dalším textu tohoto článku. Nicméně jednu ne příliš optimistickou zprávu přece jen máme: „Druhý dubnový pořad není jen posledním MotorTipem, ale shodou okolností zároveň zhruba po půl roce končí jeho vysílání pro diváky motoristické televize sport 5,“ doplňuje Pavel Jelínek.
 
A jak je to s tím koncem pořadu ? MotorTip končí, ale obdobný motoristický magazín s podobným obsahem „jede dál“ !! : „Vracíme se k osvědčenému názvu MOTORMIX, který jsem zakládal a několik let připravoval před více než patnácti lety. Věřím, že naváže na svoji dávnou „slávu“ a bude ještě daleko lepší, než dříve a než MotorTip. Také staronový Motormix bude k vidění nejen na televizních obrazovkách, ale i třeba na internetu, takže zde si nás diváci SPORT5, kterým třeba budeme chybět, nebo i ti, kteří kabelovou televizi nemají, případně mohou najít,“ vysvětlil vše Pavel Jelínek, mimochodem sedminásobný držitel titulu Motoristický novinář roku od ÚAMK ČR.
 
MotorTip je vysílán na TV Vysočina ( regionální vysílání TV Prima) a dále v lokálních televizních sítích, jako je KTV Hustopeče, východočeská TV OIK, KTV v Jeseníku, či na kabelovkách v některých městech na severu Čech. Celostátně pak je pořad možné vidět ve vysílání specializované čistě motoristické televizi SPORT 5, kde má pořad premiéru vždy již v pátek v podvečer a o víkendu pak dvě reprízy.
 
Podrobné týdenní programy tohoto kanálu SPORT 5 najdete třeba zde:
Další informace k pořadu MotorTip pak viz zde: http://www.e-auto.cz/tv-motortip/
 
Na internetu stačí kdykoliv kliknout a pořad se okamžitě a kdykoliv po několika sekundách spustí. Na následujícím linku je nová možnost pořad vidět. K dispozici jsou zde vždy poslední dva nejaktuálnější díly.
 
 
Další možnost zhlédnutí pořadu na internetu je na
 
Zájemci si případně mohou napsat o DVD s vybraným pořadem !!
 
Podrobnosti o lokalitách a TV stanicích, kde je pořad vysílán, též na:
http://www.jsc-studio.cz/ (TV Vysočina),
http://www.oik.cz/ (TV OIK – Orlický infokanál),
http://www.ktjes.cz/ ( KTV Jeseník),
http://www.ktvmedia.cz/ ( Roudnická televize )
http://www.tvlitomericka.cz ( televize Litoměřicka)
 
Poděkování patří také následujícím mediálním partnerům pořadu MotorTip:
 
Faraon video www.faraonvideo.cz
a dalším !
 
Námět, scénář : Pavel Jelínek
Kamera:
Jan Olejníček
Alois Folta
Jan Pustějovský
Lubomír Jílek
Antonín Malý
Michal Nedbal
Karel Kubeš
Archiv týmů
 
Spolupráce:
Martin Folta
Věra Kubešová
Jane Šlouskiová
Veronika Šeblová
 
Střih :         Marie Trojanová
Produkce:  Pavel Jelínek
Režie :        Pavel Jelínek
 
Kontakt na redakci : Mobil : 732 223456    
Tisková informace pořadu MotorTip 2009 duben 02

 
 
Fotogalerie:   Křest knihy o Dakaru 2009, foto Dakar2009.cz

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose