www.car.cz
 

Regionální zpravodajství a také MotorMIX míří na satelit Astra !!
     30.3.2012 21:55 - Pavel Jelínek


Regionální zpravodajství míří na satelit


Zpravodajství z regionů takřka celé České republiky bude možné již brzy sledovat i na satelitu Astra pokrývajícím území celé Evropy. Nekódovaná nová česká zpravodajská stanice s názvem regionalnitelevize.cz, kterou jste dosud mohli najít pouze na internetu, by měla začít vysílat v nejbližších dnech.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání udělila projektu potřebnou vysílací licenci.

Cílem projektu, který je inspirován slovenskou satelitní zpravodajskou televizí Patriot sdružující regionální zpravodajství z regionů Slovenska, je mediálně propojit moravské a české regiony a na jednom programu přinášet informace z obcí, měst a krajů o společenském, ekonomickém, kulturním, či sportovním dění, ale také možnostech a nabídkách jednotlivých regionů v oblasti cestovního ruchu.

Do projektu je v současné době zapojeno více než 100 výrobců regionálního a lokálního televizního zpravodajství napříč republikou..

Pozn red. TV MM:
Součástí vysílání bude také pořad MotorMIX, který tak zájemci o motorsport nyní budou moc vidět také na satelitu:-)) Každý díl Motormixu ale bude z technických ( či spíše prostorových ve vysílacím schematu) důvodů rozdělen na dvě poloviny po cca 15 minutách. Ty by měly být vysílány vždy o víkendu.

Téměř vše k televiznímu MM zde: http://www.tvmotormix.cz/tv-motormix

Zpravodajství z regionů bude možné už od dubna naladit na satelitu Astra 3B na pozici 23,5° východně. Další technické parametry příjmu:


-          Transpondér: 3.224

-          Frekvence: 12.1680 GHz

-          Polarizace: vertikální

 

 

Eva Stejskalová
Regionální televize CZ s.r.o.
zdroj: motormix.cz


 
 
Fotogalerie:   Žiželice 2012, foto Petr Homuta

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose