www.car.cz
 

Vývoj nehod nákladních automobilů je varující !
     13.2.2007 10:03 - tisková zpráva


V následujících porovnáních je uveden vývoj počtu nehod a jejich následků pro řidiče nákladních automobilů. Z prvního porovnání vyplývá, že počet nehod zaviněných řidiči nákladních automobilů trvale roste a tento nárůst je vyšší, než nárůst počtu registrovaných nákladních automobilů a to je varující skutečnost.

Navíc pomyslné nůžky mezi vývojem počtu vozidel a počtem nehod se neustále rozevírají. Od roku 1994 se také zvyšuje počet usmrcených osob při těchto nehodách. Údaje za rok 2006 jsou zatím předběžné.

Na dalším grafu je uvedeno porovnání průměrného věku usmrcených a zraněných osob a také řidičů, při nehodách na pozemních komunikacích, bez ohledu na míru zavinění. Je poměrně překvapující, že věk zraněných při nehodách nákladních automobilů a zejména jejich řidičů se neustále zvyšuje. Kolísání křivky charakterizující vývoj usmrcených při těchto nehodách je ovlivňován poměrně malými počty usmrcených osob.

V následujícím grafu je znázorněn vývoj zaviněných nehod (řidiči nákladních automobilů) v závislosti na jejich věku. Porovnání zachycuje období posledních 3 let.

V roce 2005 zavinili nejvíce nehod řidiči ve věku 31 až 32 let, v letech předtím byla tato "špička" posunuta k nižšímu věku.
V následujícím grafu je znázorněn vývoj počtu usmrcených osob při nehodách zaviněných řidiči nákladních automobilů v závislosti na jejich věku. Porovnání zachycuje období posledních 3 let.

 InfoServis ÚAMK ČR


 
 
Fotogalerie:   Dakar 2007 a Tomáš Tomeček s Tatrou

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose