www.car.cz
 

Jak se správně obléknout na cestu
     16.2.2007 08:02 - tisková zpráva


Oblékáme se na cestu

Ne, nejde o nějakou módní přehlídku, ale o oblečení vhodné pro řízení automobilu v zimě. Začněme od spodu: nikdy nesedejte za volant v lyžařských botách, pohorkách, sněhulích a jak se všechno to speciální obutí jmenuje. Už samy názvy říkají jasně, k jakým účelům jsou tyto boty určeny. Nerozpakujme se při usednutí za volant přezout do pohodlných řidičských mokasínů.

Neprodyšný svrchní oděv: oteplovačky, kombinézy, větrovky a podobnou výbavu jako např. kožichy a péřové bundy je lépe uložit do kufru. Při jízdě se zapnutým topením by měly stačit pohodlné kalhoty, flanelová košile a lehký pulovr. Samozřejmostí by mělo být, že odložíme i ušanky a tlusté rukavice.

A ještě něco: když nasedáme do vozu, měli by všichni cestující oklepat ze svých bot sníh. Vysoká vlhkost ze sněhu tajícího ve voze nám jinak na promrzlých oknech vytvoří velmi rychle neprůhlednou námrazu. První kilometry, než začne plně pracovat topení, bychom měli jet s otevřeným okénkem.

InfoServis ÚAMK ČR


 
 
Fotogalerie:   Nahlédnutí do historie - rallye Jičín 1981 - foto L.Novosád

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose