www.car.cz
 

OMV 2006: 220 000 eur na vzdělávací projekty navíc
     23.2.2007 18:22 - tisková zpráva


Nadace OMV Move & Help v roce 2006: 220 000 eur na vzdělávací projekty navíc

 

 

u            Mezinárodní kampaň na čerpacích stanicích OMV skončila úspěšně

u            Vedlejší charitativní aktivity OMV pomohly v roce 2006 získat na klíčové projekty 30 000 eur navíc

u            České SOS dětské vesničky získají přes milion korun

 

Charitativní kampaň nadace OMV Move & Help skončila úspěchem. Díky prodeji speciální edice adventních kalendářů se na čerpacích stanicích OMV v České republice, Slovensku, Maďarsku, Chorvatsku, Srbsku, Bulharsku, Rumunsku, Rakousku, Německu a Itálii podařilo nashromáždit 190 000 eur. Dalších 30 000 eur přinesly vedlejší charitativní aktivity.

 

K ročnímu příspěvku nadace Move & Help ve výši 400 000 eur se tak OMV podařilo přidat dalších 220 000 eur. Celková částka bude věnována na podporu projektů organizací Caritas, SOS dětské vesničky a UNICEF  v deseti evropských zemích.

 

V České republice spolupracuje nadace Move & Help s SOS dětskými vesničkami. Ty si rozdělí příspěvek 36 000 eur, tedy asi 1 008 000 Kč. SOS dětská vesnička v Karlových Varech – Doubí navíc získá výtěžek z vánoční kampaně na českých čerpacích stanicích OMV. 267 000 Kč využije při nákupu automobilu.       

 

 „Jsem velmi rád, že díky vánoční kampani i našemu celoročnímu úsilí můžeme podpořit vzdělávací projekty v 10 různých zemích najednou,” oznámil první muž skupiny OMV Wolfgang Ruttenstorfer.

 

SOS dětská vesnička v Karlových Varech Doubí získá automobil

V České republice se prodejem kalendářů podařilo nashromáždit 267 000 Kč. Použijí se k nákupu automobilu, který podpoří provoz nedávno obnoveného projektu SOS dětské vesničky v Karlových Varech – Doubí. Ta může poskytnout vhodné zázemí až 60 dětem.

 

Vánoční kampaní navázaly čerpací stanice OMV na tříletou spolupráci s SOS dětskými vesničkami. Těší mne, že i tento projekt dopadl úspěšně. Díky němu jsme opět měli příležitost přispět k dobré věci. Na podobných projektech se určitě chceme podílet i nadále,“ sdělil šéf marketingu OMV Viktor Kučera. 

 

 

Dalších 30 000 eur na dobročinné účely

OMV přispívala do nadace Move & Help po celý rok: zaměstnanci OMV se zúčastnili maratónu ve Vídni, webové stránky OMV umožnily zasílání charitativních elektronických pohlednic, dražilo se sedadlo spolujezdce z vozu Manfreda Stohla, u příležitosti OMV ADAC Rally si zasoutěžili i novináři apod. Všechny tyto aktivity pomohly získat dalších 30 000 eur.

 

Kde a jak bude výtěžek z vánoční kampaně použit:

 

:-) Bulharsko, Rumunsko a Srbsko: dohromady 26 670 eur podpoří v těchto zemích různé vzdělávací projekty v SOS dětských vesničkách.

 

:-) Česká republika: 267 000 Kč bude použito na nákup automobilu pro SOS dětskou vesničku v Karlových Varech – Doubí.

 

:-) Chorvatsko: 4 500 eur zajistí 90 dětem a teenagerům z SOS dětské vesničky v Lekeniku

hudební a výtvarné lekce.

 

:-) Itálie: 3 060 eur z čerpacích stanic OMV v Itálii podpoří projekt organizace UNICEF na

zpřístupnění vzdělání dívkám žijícím na severozápadní hranici Pakistánu a v provincii Sindh.

 

:-) Maďarsko: Díky 4 500 eur dostane 214 dětí ze tří různých SOS dětských vesniček knihy a školní pomůcky.

 

:-) Německo: 190 mladých lidí v SOS školícím středisku na podporu při hledání zaměstnání v

Norimberku získá díky 70 000 eur učební materiály a podporu specializovaných poradců.

 

:-) Rakousko: 68 000 eur podpoří projekt pro znevýhodněné děti Licht ins Dunkel (Světlo ve tmě). Ten zahrnuje i vybudování první městské SOS dětské vesničky ve Vídni.

 

:-) Slovensko: 3 800 eur přispěje organizaci Caritas na provoz speciální školy pro romské děti v

Rychnavě.

 

Nadace OMV Move & Help

Již tři roky podporuje nadace OMV Move & Help mezinárodní projekty zaměřené na pomoc dětem a mladým lidem. 100 000 eur pro každého z partnerů programu – SOS dětské vesničky, UNICEF a Caritas – již umožnilo uskutečnit mnoho vzdělávacích programů v zemích střední a východní Evropy a v Pákistánu.

 

V roce 2006 získalo více než 35 000 dětí školní vybavení, podporu ve vzdělání a odpovídající zázemí ke studiu. V témže roce založila nadace Move & Help v rámci partnerství s SOS dětskými vesničkami vzdělávací fond. Na příští tři roky získá dotaci ve výši 300 000 eur.

 

OMV: korporátní společenská odpovědnost

Společnost OMV se plně zavazuje, že bude plnit hodnoty stanovené ve vlastním kodexu. Jde především o spoluodpovědnost za sociální a životní prostředí ekonomicky slabých regionů. OMV si zakládá na tom, že se věnuje i záležitostem, které se k jejímu působení vztahují ekonomicky, sociálně a environmentálně. Všechny aktivity na podporu společenské odpovědnosti se zaznamenávají v půlročních zprávách vytvořených podle směrnic globální iniciativy k podávání zpráv (Global Reporting Initiative).

 

 

 

 

Ewing Public Relations:        Jan Hrabovský

                                            

 

PR


 
 
Fotogalerie:   BRT Audi A4 DTM - představení nového vozu od Martina Folty

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose