www.car.cz
 

Continental tvrdě pracuje na snížení emisí CO2
     1.3.2007 06:00 - tisková zpráva


- Hybridní systémy snižují emise CO2 až o 40 procent

- Cílem je pokles valivého odporu pneumatik

- Systémy pro monitorování tlaku v pneumatikách přispívají k optimálnímu výkonu

- Řídící jednotky nákladních vozidel vyhovují přísným emisním limitům

 

 

Hanover, 13. února, 2007. Continental AG usilovně pracuje na vývoji výrobků, které budou schopny dosáhnout podstatného snížení emisí CO2 z automobilového provozu. Nejvýznamnějšími příklady jsou hybridní systémy, řídící jednotky motorů, pneumatiky pro osobní a nákladní vozidla s optimalizovaným valivým odporem a systémy pro monitorování tlaku v pneumatikách. V průběhu posledních pěti let Continental snížil emise CO2 o více než 30 % na tunu produkce.

 

 "Současná diskuse v Evropské unii o ochraně ovzduší a nejnovější cílové limity emisí CO2 pro automobilový průmysl zdůrazňují skutečnost, že zvláště s našimi hybridními systémy nabízíme progresivní technologii," zdůraznil Manfred Wennemer, předseda představenstva koncernu Continental.

 

"Takzvaný “lehký” hybrid sám o sobě zajišťuje značné úspory paliva při poměrně nízkých dodatečných nákladech. Přitom také snižuje emise CO2, aniž by tím byl ovlivněn výkon nebo požitek z jízdy," upřesňuje Dr. Karl Thomas Neumann, člen představenstva koncernu Continental pro divizi automobilových systémů.

 

"Úplný hybrid může dosáhnout úspory paliva až o 40 procent a tím adekvátního snížení emisí. Na vývoji takových produktů úzce spolupracujeme s německými výrobci automobilů. Jsou již téměř připraveny k výrobě. Takže nelze tvrdit, že německý automobilový průmysl v této oblasti nic nedělá."

 

Dr. Neumann rovněž upozornil na optimalizaci CO2,  které bylo dosaženo novou generací řídících jednotek motorů Continental. Jednotky, jejichž výroba byla spuštěna na konci roku 2006, jsou zkonstruovány v souladu s možným zpřísněním emisních limitů. Mohou také zvýšit účinnost paliva nákladních vozidel.

 

Wennemer zdůraznil, že při práci na snižování valivého odporu pneumatik se Continental již řadu let soustřeďuje na snižování emisí CO2. "Očekáváme, že tato záležitost bude v automobilovém průmyslu a pro konečné zákazníky v několika příštích letech stále důležitější – a tím se také stane důležitějším faktorem ve vývoji pneumatik," řekl. Typickým příkladem je pneumatika ContiEcoContact 3 s extra nízkým valivým odporem.

 

Může zvýšit palivovou účinnost vozidla asi o 5 %. To se promítne do úspory paliva zhruba 56 litrů na průměrný ujetý počet kilometrů vozidla za rok a dojde tak k úspoře asi 67 EUR a snížení emisí CO2 o 135 kg. Při vývoji nových pneumatik bude Continental přísně sledovat cíl vyšší palivové účinnosti.

 

Vývoj byl téměř shodný u pneumatik pro nákladní vozidla. S nejnovější generací pneumatik byl Continental schopen snížit koeficient valivého odporu o dalších 8 %.

 

"Výsledné zřetelné zlepšení palivové účinnosti nesnižuje pouze náklady dopravců, ale je také cenným přínosem pro ochranu životního prostředí. Pro klasický nákladní automobil s návěsem se snížení spotřeby paliva promítne do úspory nákladů ve výši přes 1,400 € za rok. Současně se sníží emise CO2 až o 3 tuny," říká Dr. Hans-Joachim Nikolin, člen představenstva Continental pro nákladní vozidla.

 

Zdůraznil také, jak optimální hustící tlak významně ovlivňuje valivý odpor. "Naše výpočty ukazují, že například ve Spojených státech, kde jsou pneumatiky nákladních vozidel podhuštěny průměrně o 12 procent, se takto zvyšuje roční spotřeba nafty o přibližně 4 miliardy litrů a do ovzduší tak zbytečně uniká navíc přes 9 milionů tun emisí CO2.

 

Wennemer ukázal na skutečnost, že systémy pro monitorování tlaku v pneumatikách mohou pomoci prudce snížit emise CO2 osobních a nákladních vozidel. "V kombinaci s telematickými systémy budou chytré  pneumatiky schopny v budoucnu udělat ještě víc. A Continental má z tohoto hlediska vynikající pozici," říká Wennemer.

 

Koncern Continental je předním dodavatelem brzdových systémů, komponentů podvozků, elektronického zařízení vozidel, pneumatik a technických elastomerů. Společnost v roce 2005 dosáhla obratu 13,8 miliard eur a v současné době po celém světě zaměstnává přibližně 85.000 lidí.

Continental je oficiálním partnerem EURA 2008. Další informace najdete na adresách www.ContiSoccerWorld.de, www.contifanworld.com a www.conti-online.com

 

 

Barum Continental spol. s r. o.

Divize marketing

www.conti-online.cz
www.barum-online.cz


 
 
Fotogalerie:   Kopeckého úspěšná neděle v Norsku 2007

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose