www.car.cz
 

Ford dodal autopůjčovně Europcar 280 vozů
     28.3.2007 20:43 - tisková zpráva


Ford dodal autopůjčovně Europcar 280 vozů Focus a Focus C-MAX v provedení flexifuel  

Společnost Ford Motor Company dodala síti autopůjčoven Europcar 280 vozů „flexifuel“. Jde o největší flotilu automobilů schopných spalovat směs E85 v celé Francii.

"280 automobilů Ford flexifuel – 180 Focusů a 100 C-MAXů jsme do našeho vozového parku zařadili proto, abychom zákazníkům mohli nabídnout možnost volby alternativních technologií a zároveň přispět k ekologicky šetrnější dopravě,“ řekl výkonný ředitel firmy Europcar Eric Ledroux.

Jean-Luc Gérard, generální ředitel společnosti Ford of France, dodává: „Fordu náleží vedoucí postavení ve vývoji vozů na alternativní paliva. Ve Francii jsme jich od listopadu 2005 prodali již více než 800. Díky naší spolupráci s firmou Europcar teď přednosti této ekologické technologie objeví ještě více řidičů.“

Modely Ford Focus a Focus C-MAX flexifuel mohou spalovat E85, benzín nebo jakoukoli směs těchto pohonných hmot. Není zapotřebí druhá palivová nádrž a řídicí jednotka motoru se automaticky přizpůsobí.

Palivo E85 je tvořeno z 85 % bioetanolem a z 15 % bezolovnatým benzinem. Etanol se vyrábí z biomasy, jako je například kukuřice, cukrová třtina nebo obilí. Biopaliva druhé generace budou vyráběna z celulózy a rostlinného odpadu.

Používáním E85 lze snížit emise CO2 až o 70 %. Oxid uhličitý přitom patří k takzvaným skleníkovým plynům, které se významně podílejí na globálním oteplování.


Ford


 
 
Fotogalerie:   Dřevíč Cup 2007

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose