www.car.cz
 

Výsledky soutěžních prací studentů AVU inspirovaných značkou SEAT
     22.5.2007 23:59 - tisková zpráva


SEAT VYHLÁSIL VE SPOLUPRÁCI S AKADEMIÍ VÝTVARNÝCH UMĚNÍ V PRAZE VÝTVARNOU SOUTĚŽ
Výsledky soutěžních prací studentů AVU inspirovaných značkou SEAT jsou již známy

• Vítěze soutěže ARTE EMOCIÓN čeká stáž na prestižní umělecké univerzitě ve Španělsku a věcné dary
• Putovní výstavu uvidí ve Wannieck Gallery mj. i návštěvníci brněnského automobilového veletrhu v termínu 7.- 14. června

Stáž na prestižní umělecké univerzitě v Madridu je první cenou soutěže ARTE EMOCIÓN, kterou pro studenty Akademie výtvarných umění v Praze vyhlásil český importér značky SEAT. „Jako značka orientovaná na design považujeme za logické podporovat aktivity, které jsou spojeny s výtvarným uměním. Spolupráce s AVU nás velmi těšila a rádi bychom s ní založili společnou tradici,“ říká Petr Táborský, vedoucí divize SEAT společnosti Import VOLKSWAGEN Group. 

O vítězi ARTE EMOCIÓN porota rozhodla 3. května a výsledky jejího rozhodnutí byly ohlášeny při slavnostním zahájení vernisáže výstavy soutěže. Autora nejlepšího díla, Martina Krajce z ateliéru malby Vladimíra Skrepla, autora univerzálního rámu z imitovaných blatníků a 2 maleb, čeká stáž na umělecké škole v Madridu, doplněná na přání rychlokurzem španělštiny. Druhý v pořadí, Ivan Svoboda z ateliéru monumentální tvorby Jiřího Příhody, autor jednoho z videí, se může těšit na nový notebook Asus a cenou za třetí místo pro Magdalenu Natalii Kwiatkowskou za video s dobrými radami pro řidiče je poukaz na nákup výtvarných potřeb za 10 tisíc korun.

Prvních pět nejúspěšnějších studentů si mezi sebou rozdělilo např. předplatné uměleckého časopisu Art&Antiques, výtvarné potřeby nebo další poukazy na jejich nákup. Těmito cenami do soutěže přispěly společnosti Polysoft, s.r.o., Mediagate, s.r.o., Výtvarné potřeby Zlatá loď, s.r.o., Nielsen Czech Republic, s.r.o., Lira, a.s. a Umton Barvy.

Výstava proběhla ve dnech 14.- 18. května 2007 v Moderní galerii AVU (U Starého výstaviště 188, Praha 7). V červnu poputují výtvarná díla inspirovaná značkou SEAT do Brna, kde budou vystavena v rámci automobilového veletrhu ve Wannieck Gallery, v létě je čekají ještě tři putovní výstavy na různých místech České republiky.

Výherci finálových projektů:
1. místo Martin Krajc
2. místo Ivan Svoboda
3. místo Magdalena Natalia Kwiatkovska
4. místo Jana Kochánková
5. místo Čestmír Přindiš

Porota soutěže:
Mgr. Jiří Příhoda (zahraniční prorektor AVU, předseda komise), P.h. Jiří Ševčík (studijní prorektor AVU), Doc. Vladimír Skrepl vedoucí ateliéru Malba II AVU), Ing. Petr Táborský (vedoucí divize SEAT společnosti Import VOLKSWAGEN Group), Filip Stoulil (marketing manager SEAT), Iňaki Abad Leguina (ředitel Institutu Cervantes), Jan Skřivánek šéfredaktor Art&Antiques), Blanka Čermáková (oddělení komunikace s veřejností AVU).


Více informací o soutěži naleznete na webových stránkách  www.arte-emocion.cz.

PR


 
 
Fotogalerie:   Jarní cena Brna - Histo Cup - foto : Jiří Navrkal

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose