www.car.cz
 

Nový druh leasingových podvodů odhalili zaměstnanci AAA AUTO
     tisková zpráva


Zde se přišlo na to, že vůz je majetkem leasingové společnosti. „Pracovníci naší společnosti při výkupu důkladně prověřují všechny vozy nejen po stránce technické, ale i po stránce právní.

Úzce spolupracujeme s leasingovými společnostmi a jsme schopni odhalit i komplikované podvody, na které jiné bazary nepřijdou“, uvádí Petr Mauler, manažer prodeje ostravského autocentra společnosti AAA AUTO. Další šetření nakonec ukázalo, že autobazar, u kterého se majitel poprvé pokusil prodat vůz v komisním prodeji, tento automobil bez jeho vědomí prodal formou leasingu jiné osobě, která posloužila pouze jako bílý kůň a o koupi vůbec nevěděla.

Na tuto osobu byly sepsány všechny smlouvy a uzavřen leasing. Autobazar za fiktivního kupce zaplatil akontaci a od leasingové společnosti vyinkasoval celou kupní částku za prodané auto. Vůz potom vrátil skutečnému majiteli, kterému o ničem neřekl. Fiktivní kupec neuhradil ani jednu splátku a leasingová společnost bude vymáhat celou částku po něm.

Automobil nyní zůstává majetkem leasingové společnosti, jeho majitel jej nemůže prodat ani s ním jinak nakládat. Tento nový druh podvodu je nebezpečný především kvůli omezeným možnostem majitele ověřit si, co se s jeho vozem během komisního prodeje dělo. „Majitelé autobazarů často zneužívají komisního prodeje nejen k různým leasingovým podvodům, z nichž tento je úplně nový a velmi nebezpečný svými možnosti, ale také k oddalování výplaty částky utržené po prodeji.

Jediný stoprocentní způsob, jak se ochránit před leasingovými podvodníky a prodlením při vyplacení částky je odprodej vozu za hotové,“ potvrzuje Anthony James Denny, předseda představenstva společnosti AAA AUTO a.s.

tisk info
 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose