www.car.cz
 

Evropská unie dala zelenou majoritnímu podílu v Matadoru
     21.6.2007 07:50 - tisková zpráva


ontinental může začít rozšiřovat své obchodní aktivity a výrobu ve východní Evropě.

Hanover, 8. Června, 2007. Evropská komise dala koncernu Continental se sídlem v Hanoveru svolení k převzetí většinového podílu ve slovenském Matadoru, což byl poslední krok k dokončení započaté akvizice.  Je to významný posun k vytyčenému cíli, kterým je vytvoření silnější vazby k našemu partnerovi, se kterým jsme měli vytvořenu velmi úspěšnou spolupráci v joint venture. Zároveň nám tento krok umožňuje rozšiřovat výrobu a operační základny ve východní Evropě”, řekl předseda představenstva koncernu Continental Manfred Wennemer.

 

Štefan Rosina, generální ředitel Matador Group, vyjádřil svou spokojenost slovy: “Tento krok nám otevírá možnosti dalšího rozvoje v souladu s naší strategií a chystanými projekty“.

Od roku 1998 se na společném podniku na výrobu nákladních pneumatik v Púchově podílel Continental 76 procenty a zbylých 24 procent vlastnil Matador.

Matador Rubber Group, který má 4770 zaměstnanců, oznámil za rok 2006 tržby v objemu okolo 450 milionů euro. Spojením vlastního vlivu a zkušeností Matadoru hodlá Continental maximálně zesílit svou pozici na trzích v centrální a východní Evropě, a vytvořit dodatečné prodejní možnosti  v Rusku, na Ukrajině a také ve vybraných zemích bývalého Sovětského svazu.

 

Koncern Continental je předním dodavatelem brzdových systémů, komponentů podvozků, elektronického zařízení vozidel, pneumatik a technických elastomerů. Společnost v roce 2006 dosáhla obratu 14,9 miliard eur a v současné době po celém světě zaměstnává přibližně 87.000 lidí.

 

Continental je oficiálním partnerem UEFA EURO 2008 TM, které se bude konat v červnu 2008 v Rakousku a ve Švýcarsku, a také poháru UEFA do 21 let, které proběhne v červnu 2007 v Nizozemí. Další informace najdete na adresách www.ContiSoccerWorld.com , www.contifanworld.com a www.conti-online.com.

 

Barum Continental spol. s r. o.         

Divize marketing

www.conti-online.cz
www.barum-online.cz

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Prototypy z brněnského SCC

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose