www.car.cz
 

Miss Sokolová strávila celý den mezi mladými truckery
     8.7.2007 23:32 - tisková zpráva


Finalisty soutěže Mladý evropský řidič kamionu 2007 čekal dnes nelehký úkol. Kromě napínavého souboje o titul jim adrenalin zvedla také nejkrásnější Češka roku 2007. Miss Kateřina Sokolová přijela fandit nejlepším českým truckerům a těšila se, že usedne vedle toho nejlepšího i do kabiny kamionu.

 

Miss České republiky 2007 Kateřina Sokolová právě dokončuje autoškolu na osobní vozy. Už teď se však těší, až usedne do kabiny kamionu. „Řízení mi jde a velmi mě baví, přestože na českých silnicích jezdí hodně bláznů, kteří svojí jízdou ohrožují bezpečnost ostatních,“ říká nejkrásnější Češka. Situace v dopravě podle ní závisí hlavně na zkušenostech a ukázněnosti řidičů. Dobře ví, o čem mluví. Strýc Kateřiny Sokolové je členem vrcholového vedení společnosti Scania; právě tato automobilka dlouhodobě vzdělává řidiče po celém světě, a snižuje tak počty dopravních nehod.

 

Řidičský průkaz dostanete letos v létě. Cítíte se na českých silnicích bezpečně?

Svým schopnostem věřím, řízení mi jde a nebojím se, že bych byla neopatrná. Horší je to s jinými řidiči. Jsou lidé, kteří předpisy dodržují, ale bohužel je na českých silnicích hodně  bláznů, kteří se řítí o dvacet kilometrů v hodině víc, než je povoleno. A právě ti jsou nebezpeční.

 

Myslíte, že je možné nějak předcházet nehodám?

Přijde mi, že pomohlo zavedení bodového systému, zvýšila se bezpečnost, lidé jsou opatrnější. Dobrá jsou také školení pro profesionální řidiče. Pořád je ale co napravovat. Některé úseky by mohly být lépe značené.

 

Jak se vám líbí soutěž o Mladého evropského řidiče kamionu?

Soutěž se mi líbí, protože ukazuje, jak je důležité, aby řidiči z povolání byli zkušení. Navíc, sama jsem soutěživý typ, takže mi přijde zajímavé, že i truckeři mají takovouto soutěž. Všem, kteří dnes bojovali o titul jsem strašně moc fandila. Vím, jak je to těžké předvádět své schopnosti před tak velkým publikem.

 

Váš strýc je ve vedení jedné z nejvýznamnějších světových automobilek. Už vás někdy v kamionu Scania svezl?

Zatím ne. Zato mě ihned po skončení dnešního finále svezl vítěz soutěže, tedy nejlepší český mladý trucker!

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Radek Rous a Michal Filla při Memoriálu Františka Šťastného od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose