www.car.cz
 

Začal platit prázdninový zákaz vjezdu kamiónů na dálnice
     14.7.2007 10:04 - Pavel Jelínek


Pátek 13. července začal platit zákaz vjezdu kamiónů na dálnice, který má  platit podle silničního zákona o prázdninách. Měla by se tak vždy alespon na pár hodin zklidnit podvečerní jízda motoristické veřejnosti.

Kamióny težší 7,5 tuny nyní musí v pátek přerušit jízdu v době od 17. do 21. hodin a počkat na dálničních odpočívadlech atd. Na silnice mohou jen vozy těžší 7,5 tuny, které přepravují rychle se kazící potraviny, například mražené zboží, nebo živá zvířata.

Problém ovšem zůstává v nedostatečné kapacitě dálničních odpočívadel, která jsou přeplněná.  po 21 hodině mohou kamióny opět vyjet, ale další zastávka  je čeká opět v sobotu od sedmi do třinácti hodin a pak v neděli od 13 do 22 hodin.

Jak známo, mnozí  řidiči kamiónů jezdí jako hovada a podobným opatřením se vůbec nelze divit. Opatření  bude platit jen o prázdninách.

A ještě pozor : MS superbiků v Brně se blíží - SOUTĚŽ o vstupenky !!

 


 
 
Fotogalerie:   Auto Štangl Bohemia Rallye veteránů od P. a T. Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose