www.car.cz
 

Evropská charta bezpečnosti silničního provozu se prezentuje v matičce Praze
     21.9.2007 13:26 - tisková zpráva


Evropská charta bezpečnosti silničního provozu je iniciativou Evropské komise, jejímž cílem je pomoci při zvyšování bezpečnosti silničního provozu v Evropě.  Dne 27. září 2007 se v rámci dalšího kola turné po hlavních městech zemí Evropské unie bude konat její prezentace v Praze.
 
Evropská komise spolu s pracovním týmem Evropské charty bezpečnosti silničního provozu vás všechny srdečně zve na svou prezentační akci, která proběhne v pražském Evropském domě dne 27. září 2007.
Cílem Evropské charty bezpečnosti silničního provozu je do roku 2010 snížit roční počet obětí silničních nehod o 25 000, což představuje novou etapu plnění závazku Evropské unie týkajícího se bezpečnosti silničního provozu. Evropská charta bezpečnosti silničního provozu vznikla v lednu 2004 a od té doby počet jejích členů neustále roste. K této iniciativě se připojila již celá řada významných evropských subjektů. Dynamika této iniciativy je inspirující - stovky společně sdílených zkušeností z oblasti prevence dopravních nehod vedou k objevování jiných způsobů řešení, ke zrodu nových nápadů a ke generování inovačních akcí, které pozitivně čerpají ze společných aktivit.
 
Zasedání uspořádané v Praze se zaměří na informci o iniciativě, o způsobu, jak se do ní zapojit, budou zde představeny konkrétní příklady z praxe vybraných signatářů. Poté bude následovat podpisová akce, během které se k našemu aktivnímu společenství připojí noví signatáři: České Budějovice, České dráhy, Český svaz pivovarů a sladoven, Sdružení automobilového průmyslu,  Sdružení obrany spotřebitelů ČR, Shell Czech Republic a Všeobecná zdravotní pojišt’ovna.
 
Toto zasedání se uskuteční za účasti a s podporou Zastoupení Evropské komise v ČR a Ministerstva dopravy ČR.
 
Místo konání:
Evropský dům, Jungmannova 25, Praha 1
Hodina konání: 10:00–11:30
 
Všichni jsme zodpovědní za zvyšování bezpečnosti silničního provozu. Evropská komise se prostřednictvím Generálního ředitelství pro energetiku a dopravu významně podílí na tomto úsilí a zaměřuje se na to, aby byla signatářům dána příležitost sdílet myšlenky a zkušenosti z praxe, jakož i posílit postavení a význam své činnosti týkající se bezpečnosti silničního provozu v Evropě. Evropská charta bezpečnosti silničního provozu vyzývá všechny, aby iniciovali konkrétní akce, vyhodnocovali obdržené výsledky a pokračovali v úsilí zaměřeném na snižování počtu smrtelných nehod na našich silnicích.
 
 
Máte-li zájem o další informace týkající se této iniciativy, navštivte prosím následující webovou stránku: http://europa.eu.int/comm/transport/roadsafety/charter.htm
Svou účast prosím potvrďte na emailové adrese: eva.prudilova@paueducation.com nebo na telefonním čísle: +34 933 670 434.

Těšíme se na vaši účast dne 27. září v Praze.
 
 
 
 
                                             Program
 
10.00
 
 
10.05
 
 
10.20
 
 
Přivítání účastníků a uvedení do tématiky
Zastoupení Evropské komise v České republice.
 
Situace v bezpečnosti silničního provozu v České republice
oddělení BESIP Ministerstva dopravy ČR
 
Prezentace Evropské charty bezpečnosti silničního provozu.
Paní Eva Prudilová, zástupkyně Evropské charty bezpečnosti silničního provozu
 
10.35
 
 
 
10.45
 
 
Svědectví signatářů Evropské charty bezpečnosti silničního provozu
• Paní Marcela Totová, vrchní asistent, Policie České republiky, Okresní ředitelství Ústí nad Labem,
 
 
• Pan Radomír Bláha,  vedoucí sekce služeb České rafinérské, a.s., Litvínov
 
 
10.55
 
 
 
Slavnostní podpis Evropské charty bezpečnosti silničního provozu novými signatáři
České Budějovice
České dráhy
Český svaz pivovarů a sladoven
Sdružení automobilového průmyslu
Sdružení obrany spotřebitelů ČR
Shell Czech Republic a.s.
Všeobecná zdravotní pojišt’ovna
 
 
 
11.30
 
 
Závěr a občerstvení
 
 
 
 

PR
                                                                                                                                                                                            


 
 
Fotogalerie:   MX Cup 2007 - Dalečín, foto Ladislav Kuruc

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose