www.car.cz
 

Brzdové segmenty se stěhují ze Západní Evropy do Kostelce nad Orlicí
     tisková zpráva


4. 6. 2004 (Tiskové středisko BVV) - Mezi nejúspěšnější české značky v autoprůmyslu patří Ferodo, tradiční brzdové segmenty a obložení.

V roce 1998 se Ferodo začlenilo do nadnárodní společnosti Federal Mogul a postupem času se výroba této společnosti začala stěhovat ze zemí Západní Evropy do sídla Feroda v Kostelci nad Orlicí. Po plánovaném dokončení tohoto přesunu se Kostelec stane největším výrobcem v rámci Federal Mogul v Evropě.

Od 1.7.2004 bude Federal Mogul Kostelec nad Orlicí realizovat zakázky pro německého zákazníka MAN se sídlem v Mnichově. V tomto úspěšném projektu dojde k rozšíření dodávek brzdového obložení pro nákladní vozidla o dodávky do prvovýroby s ročním obratem prodeje okolo 35 mil. Kč. V rámci transferu ze závodu z Badalony ve Španělsku přicházejí od 1.6.2004 zakázky pro Volvo s ročním obratem cca. 32 mil. Kč a z Francie Renault s ročním obratem okolo 9 mil. Kč.

Ferodo zažívá nebývalý růst. V současné době je 35 % nových osobních a 30 % nákladních vozidel vyrobených v Evropě vybaveno třecími materiály této značky. Brzdové segmenty z Kostelce jsou součástí nových modelů VW Group - VW Golf V, VW Touran, Škoda Octavia, Audi A6, Audi A3 a Seat Altea. Těmito segmenty je osazen i automobil roku 2004 Fiat Panda, dále např. Fiat Idea, Ford Focus C-Max a Volvo S40/V50.

Pro užitková vozidla se v Kostelci nad Orlicí vyrábí brzdové obložení i brzdové destičky. V segmentu diskových brzd pro lehká užitková vozidla s nosností do 3,5 t je 100 % kostelecké produkce určeno pro trh náhradní spotřeby. V oblasti osobních vozidel je jedním z nejvýznamnějších programů dodavatelská spolupráce na projektu PQ35, což je koncernová platforma VW pro nový Golf, Seat Ibiza, Audi A6 a samozřejmě také novou Škodu Octavii. Vybaveny Ferodem sjíždí z výrobní linky také vozy Ford Transit, Audi A8, Škoda Superb, Opel Astra a Citroën Xsara Picasso.

Bloková výjimka – větší výběr

V České republice se v současné době zásadním způsobem mění podmínky distribuce náhradních dílů. Značkové servisy jednotlivých automobilek mohou nově nakupovat originální náhradní díly i díly z trhu náhradní spotřeby (Aftermarketu). Pro zákazníky značkových servisů se tak objevuje možnost většího výběru.

Vyhláška č. 31/2003 Sb. tzv. „bloková výjimka“ považuje za originální náhradní díly ty, které mají stejnou kvalitu jako díly používané pro montáž v prvovýrobě a takové, které jsou vyrobené podle specifikací stanovených přímo výrobcem vozidla. Jsou to i ty díly, které jsou vyrobeny na stejném zařízení jako díly určené do prvovýroby. Všechny tyto podmínky splňují brzdové třecí segmenty Ferodo řady Premier, které se v současné době začínají objevovat v autorizovaných servisech jednotlivých automobilek v České republice.

Ferodo již zahájilo spolupráci na novém principu prostřednictvím svého pražského distributora, firmy Fate. Kontrakt spočívá v doplňkových dodávkách brzdových produktů do servisu firmy Ben Car, autorizovaného dealeru vozů Škoda.

tisk  info
 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose