www.car.cz
 

Za výměnu řidičského průkazu nyní v Brně autolékárnička zdarma
     15.10.2007 08:53 - tisková zpráva


Výměna řidičského průkazu může jeho majiteli zachránit zdraví. Ne, starý průkaz není životu nebezpečný, spolu s novým však lidé mohou bezplatně získat lékárničku do svého auta. Řidičským průkazům vydaným od 1. července 1964 do 31. prosince 1993 propadne od nového roku platnost.
 
Jejich majitelé mají tedy ze zákona povinnost je do 31. prosince 2007 vyměnit za nové. Do konce června si v Brně vyměnilo řidičský průkaz 12 tisíc řidičů, což je dvacet procent z celkového počtu 58 tisíc řidičů, jejichž průkaz musí být vyměněn.

Jak se vyhnout ohromným frontám, které lze na odboru dopravněsprávních činností brněnského magistrátu koncem roku očekávat? Nejlépe návštěvou úřadu ještě dnes. Pro veřejnost je otevřeno v pondělí a středu od 8 do 17 hodin, v úterý a pátek od 8 do 12 hodin.
Navíc, pokud si řidiči zažádají o výměnu průkazu během října, mohou uspořit kromě času i peníze - pro prvních tisíc žadatelů připravil Magistrát města Brna s podporou společnosti Allrisk odměnu: autolékárničku zdarma.
 
Kupony na bezplatný odběr autolékárničky budou vydávány po předložení žádosti o výměnu řidičského průkazu na odboru dopravněsprávních činností v Kounicově 67.
 
Co si musí žadatelé o výměnu vzít s sebou?
- platný doklad totožnosti (občanský průkaz, pas)
- jednu fotografii o rozměrech 3,5 x 4,5 cm
- řidičský průkaz, kterému končí platnost
 
Další možností, jak čekání na úřadě co nejvíce zkrátit, je objednávka přes internet. Žadatelé o výměnu řidičského průkazu se mohou objednat na konkrétní den a hodinu na adrese www.brno.cz  v sekci Potřebuji si vyřídit pod odkazem Osobní doklady.
 
Na stejné adrese si potom ověří, zda už nový doklad dorazil z tiskárny cenin v Praze a je možné si jej vyzvednout. Výměna „řidičáků", kterým letos končí platnost, je osvobozena od správních poplatků, tedy je také zdarma.

 
Brno

 
 
Fotogalerie:   A1GP Brno 2007, foto BPA Martin Straka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose