www.car.cz
 

„Cesta ke svobodě“ - na darované čtyřkolce
     1.11.2007 18:02 - tisková zpráva


Dne 31.10.2007 byla v Divadle Járy Cimrmana předána asistenční čtyřkolka pro Quad Team vozíčkářů. Za vozíčkáře ji převzal předseda Quad Teamu a člen DJC pan Jan Kašpar.

Čtyřkolka bude sloužit lidem na vozíčku, kteří chtějí zkusit nové aktivity. Invalidní vozík je komplikací ve městě, pod schody, ale i při pouhém výletu například do lesa. Lidé na vozíku určitě potřebují i mnoho důležitých základních materiálních věcí, ale volnočasová aktivita, která handicapy mezi zdravými a postiženými smaže, může napravit psychiku a vrátit chuť do života.

Sportovní čtyřkolka byla pořízena z financí získaných prodejem samolepek „Cesta ke svobodě“, který realizovala společnost Bikes Publishing, s.r.o., vydavatelství Českých motocyklových novin společně s Přemkem Vaňkem, tehdejším redaktorem magazínu OffRoad Quad.
Prodejem samolepek bylo potřeba získat 100 000 Kč na čtyřkolku E-ton, kterou za výhodnou cenu dodala firma ATV Centrum. Cena jedné samolepky byla 50 Kč a jejich prodejem byly získány téměř dvě třetiny z cílové částky.
 
Zbylé finanční prostředky poskytlo vydavatelství Bikes Publishing. Na akci se významně podílela i síť prodejen Bikers Crown, ve které se daly samolepky koupitm, a která vozíčkářům darovala ke čtyřkolce výstroj. Poděkování patří i Marku Zachovalovi. Ten jako organizátor sportovní akce Fechtl Cup začlenil samolepky jako součást startovného.

Bohužel právě z řad motorkářů mnoho lidí končí na vozíku a cílem organizátorů charitativní akce bylo připomenout tuto nepříznivou skutečnost a vzbudit solidaritu, což se povedlo a více než tisíc motorkářů koupí samolepky na dobrou věc přispělo.

31.10.2007, Bikes Publishing, s.r.o.

Petr Pour

 
 
Fotogalerie:   Trial míří do Chříče, foto pořadatelů

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose