www.car.cz
 

Shell MasterCard má narozeniny a nabízí nyní úsporu 6 procent
     21.11.2007 20:11 - tisková zpráva


PŘI ŽÁDOSTI O SHELL MASTERCARD DO KONCE LISTOPADU ZÍSKAJÍ ŘIDIČI ÚSPORU 6 % NA PALIVU

V letošním roce ušetřila svým držitelům více než 5 milionů korun, za něž by mohli ujet 2,3 milionu kilometrů

/Praha, 21. října 2007/ - Před rokem vydala Citibank ve spolupráci se společností Shell mezinárodní kreditní kartu Shell MasterCard od Citibank, se kterou mohou řidiči ušetřit při každém nákupu paliv a ostatního zboží na čerpacích stanicích Shell. U příležitosti prvních narozenin této kreditní karty připravily obě společnosti pro své nové zákazníky zvýhodněné období. Řidiči, kteří o kartu zažádají do 31. listopadu 2007, uspoří po dobu 60 dnů od vydání karty 6 % z nákupů pohonných hmot a 2 % z ostatního zboží zakoupeného na čerpacích stanicích Shell.  Poté budou získávat běžný bonus v hodnotě 3 % a 1 %.

V období od ledna do června letošního roku uspořili držitelé karty Shell MasterCard od Citibank 5 131 817 Kč při celkovém počtu 180 683 transakcí. Z tohoto rekordního počtu pak proběhlo 38 % transakcí při úhradě pohonných hmot a 62 % při platbě za ostatní nákupy. Za celkovou úsporu by u čerpacích stanic Shell mohlo zdarma natankovat plnou padesátilitrovou nádrž benzínu 3 421 automobilů. Při průměrné spotřebě 7,5 litru benzínu na 100 km  by řidiči za uspořenou sumu mohli ujet 2,3 milionu kilometrů, což je téměř 57 cest kolem světa po rovníku.

„Jsme potěšeni, že se nám ve spolupráci se Citibank podařilo snížit výdaje našich zákazníků o tak významnou částku. Společně jsme dokázali, že řidiči mohou při tankování kvalitních paliv výrazně ušetřit. Vedle tohoto bonusu navíc nabízíme našim zákazníkům členství v programu SMART, který jim umožňuje sbírat body za nákup pohonných hmot a dalšího zboží na čerpacích stanicích Shell a získat za ně zboží či služby ze SMART nabídky,“ říká Dušan Nedorost, ředitel čerpacích stanic Shell Czech Republic a.s.

Mezinárodní kreditní karta Shell MasterCard od Citibank byla od uvedení na český trh oceněna společností MasterCard jako nejlepší co-brandová karta roku 2006 z hlediska přínosů pro klienta.

Podle aktuálního průzkumu spokojenosti držitelů karty Shell MasterCard od Citibank je 84 % dotazovaných s kartou spokojeno nebo velmi spokojeno. Více než polovina respondentů používá kartu při každém svém nákupu na čerpacích stanicích Shell. Své běžné nákupy hradí kartou Shell MasterCard od Citibank minimálně dvakrát týdně bezmála polovina dotazovaných. Zákazníci na kartě nejvíce oceňují dostupnost peněz kdykoli a kdekoli bez nutnosti nosit s sebou hotovost (39 %) a slevy na čerpacích stanicích Shell (25 %). Za další výhody majitelé karty považují rozsáhlou akceptovanost karty, dlouhé bezúročné období, finanční výhody a poskytované služby (mezinárodní použití, pojištění) atd.

„Po roce působení našeho společného produktu na trhu můžeme vidět výsledky, které přináší spojení výhod kreditní karty Citibank s kvalitním palivem Shell. Ukazuje se také, jak prospěšné je využívat kartu při každodenních platbách a získávat tak průběžně bonusy, které držitelé karty mohou uplatnit právě při nákupu pohonných hmot na čerpacích stanicích Shell,“ dodává Rizwan Qazi, ředitel oddělení kreditních karet Citibank.

 


Příklad úspory při používání kreditní karty Shell MasterCard od Citibank

Při použití kreditní karty v průběhu jednoho měsíce na nákupy paliv Shell v celkové výši 1 000 Kč a na ostatní nákupy u obchodníků označených logem MasterCard v celkové hodnotě 5 000 Kč, obdrží zákazník podrobný měsíční výpis, kde se dozví, že získává:

 
V běžném období
+ 3% bonus z nákupů paliv ve výši 30 Kč
+ 1% bonus z ostatních nákupů ve výši 50 Kč
= bonus celkem 80 Kč

V promo období
+ 6% bonus z nákupů paliv ve výši 60 Kč
+ 2% bonus z ostatních nákupů ve výši 100 Kč
= bonus celkem 160 Kč
Na konci každého měsíce je držiteli karty na jeho kartový účet automaticky započítán celkový měsíční bonus, který může vyčerpat v následujícím měsíci při dalším nákupu paliv či ostatních služeb a výrobků u Shellu. V uvedeném příkladu je na kreditní účet započítán bonus ve výši  80 Kč, resp. 160 Kč.
Bonusy nelze vyplácet v hotovosti, je o ně snížena splátka.

 

Informace o kartě

Největší výhodou mezinárodní co-brandové kreditní karty Shell MasterCard od Citibank a.s. je sleva, kterou její držitelé získávají při každé platbě a kterou mohou čerpat při nákupu na čerpacích stanicích Shell. Jedná se o úsporu 3 % z ceny pohonných hmot Shell a 1 % ze všech nákupů u ostatních obchodníků. Nasbírané bonusy se držitelům odečítají v následujícím měsíci z plateb pohonných hmot a jakéhokoli jiného zboží či služeb u Shellu na území České republiky.

Zákazníkovi, který o kartu zažádá do 31. 11. 2007, nabízí Shell a Citibank po 60 dnů od vydání karty dvojnásobnou slevu 6 % z ceny paliv na čerpacích stanicích Shell a 2 % ze všech ostatních nákupů, uskutečněných u jakéhokoli obchodníka akceptujícího karty MasterCard. Po uplynutí zvýhodněného období je pak držitel převeden na běžný bonusový tarif.

Dalšími výhodami karty jsou například:
 možnost půjčky až na 55 dní zdarma – což je nejdelší bezúročné období na českém trhu (nevztahuje na částky vybírané z bankomatu, které jsou úročeny ihned od data výběru);
 mezinárodní akceptace – kreditní kartu Shell MasterCard od Citibank přijmou ve všech obchodech označených logem MasterCard, to znamená ve více než ve 24 milionech obchodů po celém světě;
 různé druhy pojištění - např. pojištění proti zneužití kreditní karty nebo schopnosti splácet, pojištění při hospitalizaci, cestovní pojištění a další;
 bezpečnost karty – v případě ztráty nebo odcizení je karta ihned po ohlášení na nonstop lince bezplatně zablokována a zdarma je také zákazníkovi vydána karta náhradní. Od okamžiku nahlášení přebírá banka odpovědnost za vzniklé transakce.
 
 
Více informací o kartě Shell MasterCard na www.shell.citibank.cz nebo na telefonním čísle               800 800 130.

 

 


Royal Dutch Shell plc
Royal Dutch Shell plc je společnost registrovaná v Anglii a Walesu se sídlem v Haagu a její akcie se obchodují na burzách v Londýně, Amsterdamu a New Yorku. Společnosti koncernu Shell mají aktivity ve více než 145 zemích, konkrétně v oblasti hledání nalezišť ropy a zemního plynu a produkce těchto surovin, výroby a prodeje zkapalněného zemního plynu a GTL (plyn na kapalinu), výroby, prodeje a přepravy ropných produktů a chemických látek a v oblasti obnovitelných zdrojů energie, včetně větrné a solární. Více informací najdete na www.shell.cz.  

Citibank a.s.
Citibank a.s. zahájila své působení v České republice v roce 1991. Rychle si získala vůdčí postavení na trhu v oblasti podnikového bankovnictví a postupně rozšiřovala svou nabídku produktů a služeb i na malé a středně velké firmy. Na trh retailového bankovnictví vstoupila Citibank a.s. v České republice v roce 2001 v lednu a od té doby nabízí svým klientům řadu bankovních produktů a služeb, jako jsou osobní účty, kreditní karty, osobní úvěry, možnost investování do podílových fondů a také službu privátního bankovnictví CitiGold. Další informace o Citibank a.s. lze nalézt na internetové adrese www.citibank.cz.

Shell Czech Republic
Petr Šindler

Citibank
Markéta Dvořáčková

 

PR


 
 
Fotogalerie:   OFF ROAD TRIAL - 8.závod MČR v Chříči, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose