www.car.cz
 

Continental vyhrává od Design Center Stuttgart velmi žádanou cenu:
     18.12.2007 22:00 - tisková zpráva


Špičkové pneumatiky ContiSportContact 3 spojují bezpečnost s dokonalým designem

Hannover, prosinec 2007. Design Center Stuttgart udělilo jednu z nejprestižnějších cen pneumatikám ContiSportContact 3. Porotu přesvědčila kombinace technologicky vyspělých a bezpečnostních charakteristik a dokonalé konstrukční provedení. Poté, co se okruh zúžil z 206 na 62 finalistů, získaly nakonec tyto sportovní pneumatiky stříbrnou medaili.

„Bezpečnost” bylo nejčastěji skloňovaným výrazem letošní soutěže a porota z Design Center Stuttgart udělila jednu z nejprestižnějších cen pneumatikám ContiSportContact 3, poslední-mu modelu letních pneumatik Continental. Porotu na pneumatikách nejvíce zaujal přitažlivý design kombinovaný s vyspělou technologií a bezpečnostními rysy. Členové poroty se při udělování ceny vyjádřili, že je velmi zaujala obrovská pozornost věnovaná vývoji a designu této pneumatiky.

Ulrich Behr, konstruktér pneumatik Continental, shrnuje některé ze speciálních vlastností pneumatiky: „ContiSportContact 3 má o pět procent zkrácenou brzdnou dráhu a vylepšenou přilnavost na mokru, a to zejména díky svému asymetrickému dezénu. Vyvíjet pneumatiku s ohledem na design a zároveň vyhovět veškerým technickým požadavkům je vždy velkým oříškem.” Tímto oceněním Design Center Stuttgart získal Continental uznání špičkové od-bornosti při vývoji a konstrukci vysokorychlostních pneumatik, které se také pravidelně osvědčují ve formě koncepčních pneumatik určených pro prototypy nových vozů.

Díky obratu přesahujícímu 25 miliard EUR (podle údajů z roku 2006) představuje společnost Continental jednoho z pěti předních světových dodavatelů pro automobilový průmysl. Jako dodavatel pneumatik, brzdných systému, systémů a součástí pro pohonné ústrojí a šasi, přístrojové techniky, automobilové elektroniky a technických elastomerů, přispívá Continental ke zvýšení jízdní bezpečnosti a také k ochraně globálního klimatu. Společnost v současné době zaměstnává přibližně 150 000 zaměstnanců na téměř 200 místech v 36 zemích.

Continental je oficiálním partnerem UEFA EURO 2008 TM, které se bude konat v červnu 2008 v Rakousku a ve Švýcarsku. Další informace najdete na adresách www.ContiSoccerWorld.com , www.contifanworld.com a www.conti-online.com.



Barum Continental spol. s r. o.
Divize marketing
www.conti-online.cz
www.barum-online.cz

 

PR


 
 
Fotogalerie:   BRT - představení Audi A4 DTM, foto Alois Folta

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose