www.car.cz
 

Jak se bude žít autodopravcům v EU
     tisková zpráva


8. 6. 2004 (Tiskové středisko BVV) - Tento podtitul měl diskusní seminář na téma „Autodoprava 2004“. Připravilo jej v rámci doprovodného programu sdružení automobilových dopravců ČESMAD Bohemia.

Je tomu pět týdnů, co se Česká republika stala plnoprávným členem EU. Liberalizace mezinárodní dopravy vystavuje české dopravce nové konkurenci, ale současně je vyzývá k další expanzi. A to vše se týká nejen dopravy mezinárodní, ale také dopravy vnitrostátní. Nová legislativa a pravidla podnikání v autodopravě, to bylo jedno z nosných témat, které bylo diskutováno. Orientace v poměrně složité spleti předpisů je jedním z nejdůležitějších kritérií pro úspěšné podnikání v tomto segmentu. Otázky se týkaly také vstupu zahraniční konkurence na náš trh.

Naše členství v Evropské unii se také dramaticky promítá do činnosti státní správy. Je vyvíjen značný tlak na fungování Státního odborného dozoru, který má zajistit respektování zákonnosti na silnicích a také má zajistit rovné konkurenční podmínky. To vše se promítá opět nejen na úrovni mezinárodní dopravy, ale především ve vnitrostátní přepravě. Zde je vymahatelnost a hlavně kontrola některých zákony a předpisy daných podmínek stále ještě problematická. Do celého komplexu diskutovaných problémů patřilo také rušení celnic a převod celního odbavování do států mimo EU na vnitrostátní celnice a také nový systém vážení nákladních vozidel, stejně jako očekávané elektronické mýtné na našich silnicích a dálnicích.


BVV


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose