www.car.cz
 

Tip na výlet do libereckého vodního ráje : Centrum Babylon
     13.6.2008 11:52 - tisková zpráva


Zeptali jsme se majitele největšího krytého tematického vodního ráje v ČR s celoročním provozem a wellness ve stylu antických lázní pana ing. Miloše Vajnera na několik problémů, které by mohly zajímat veřejnost.

 

1. Jaká je Vaše nabídka oproti jiným komplexům a jaké lákadlo máte v rukávu pro začínající léto?

MV:

Centrum Babylon letos oslaví své desáté narozeniny a zájem o něj stále narůstá. Asi je to tím, že stále něco zdokonalujeme a že nabízíme širokou paletu služeb pro celou rodinu. Od aquaparku, wellnessu, lunaparku, iQparku, nákupního městečka po konferenční zázemí a velkokapacitní hotel. Podrobný výčet asi nemá smysl uvádět. Babylon je obrovský zábavní komplex, který i po několik dní nemusíte opustit.

 

A pokud zatoužíte na čerstvý vzduch do okolí, je zde lanovka na Ještěd, ZOO, botanická zahrada, Jizerské hory, zámek Sychrov, nedaleký Český ráj... Vše je koncentrováno do malého území. Přesto největší zájem turistů je o tematický aquapark. Není to jen vykachličkovaný bazén se skluzavkami, ale příjemné prostředí s možnosti opalování na venkovních terasách.

 

Letos jsme pod Babylonskou věží upravili schodiště do stylu skály a vylepšili dekorace na terase, dětem zavěsili síťové tunely nad tobogany jako prolézačky a připravujeme nějaké vodní hrátky podobné jako v iQparku. Pro ty nejmenší, co si potřebují i zdřímnout, jsme uvnitř aquaparku otevřeli dětský koutek s pohádkami na obrazovce.

 

2. Nabízíte mnoho vodních atrakcí, ale přece jen jste v Liberci a nový aquasvět vzniknul přímo v Praze - nebojíte se, že Vám to sníží návštěvnost?

MV:

Konkurence je zdravá. Učí další konzumenty na obdobný produkt a zároveň ty, co ho nabízejí, zlepšovat svoji nabídku. V České republice je na pětadvacet bazénů, které si říkají aquaparky, a přesto ten v Liberci je po léta nejvíce navštěvován. Záleží totiž na atmosféře prostředí, teplotě vody, pestrosti nabídky i mnoha dalších parametrech, jako je cena celodenního pobytu.

 

Na dvě hodiny se jdou vykoupat jen místní lidé. A je rozdíl, zda zaplatíte dvě až tři stovky nebo pět i více. To si pak ten mega-velký v Praze každý dovolit nemůže. Nejlepší je zajet se podívat, posoudit a pak se uvidí. Babylon je o komplexní nabídce pro celou rodinu a zdaleka to není jen aquapark.

 

3. Jak správně kombinovat koupání, saunování, relax?

MV:

Každému vyhovuje něco jiného. Děti se nejraději dosyta vydovádějí na skluzavkách, dospělí raději posedí ve vířivé vaně. Sauna a masáže jsou doménou starších a wellness je zásadně určen dospělým. Přesto jsou výjimky a jsou určené návštěvní hodiny pro rodiny s dětmi.

 

Sauny, páry, aroma terapie, solné jeskyně či jiné procedury si vychutnávají ti, kteří si jsou vědomi jejich regeneračních a ozdravných účinků. Wellness je relaxace těla i ducha. Asi těžko budeme vysvětlovat aktivním dětem potřebu relaxace. v tom je Centrum Babylon přitažlivé. Jedni mohou do aquaparku, další do wellnessu, a přesto je celá rodina na jednom výletě.

 

4. Jak je to s čistotou sanitárky, výměnou vody, zkrátka, jak se staráte o zdraví návštěvníků?

MV:

Čistota je na předním místě. Ať již je to výměna a filtrace vody nebo jen klasický úklid. Hygienická stanice velmi přísně hlídá kvalitu vody. Centrum Babylon si navíc certifikovalo své služby, což vede k jakési automatizaci hygienických pravidel. Samozřejmě se vyskytnou dny, zejména o víkendech, kdy vše doslova praská ve švech. Ale i to se dá zvládnout. Za léta provozu  žádný vážný problém nenastal.

 

5. Můžete nám říct něco o nové službě Ein-Zwei-Fley Solino clubu?

MV:

Děti mají svůj svět a mnohdy je lepší, když se s nimi baví profesionálové. Umějí je lépe zabavit a motivovat než rodiče. Navíc alespoň v té době mají rodiče volno a mohou ho vyplnit dle svého uvážení. V Babylonu je dětský hrad, kam své děti do 140 cm výšky mohou „odložit“, i dětský klub Babylonek pro ty nejmenší. Babylonek je určen především pro matky s dětmi.

 

Větší děti je možné volně ponechat v lunaparku, anebo ty zvídavější v zábavně-naučném iQparku. Pro hotelové hosty byl ve spolupráci s německou cestovní kanceláři Ein-Zwei-Fley vybudován Solino klub. Je to již letitá koncepce na zabavení dětí specializovaným animačním týmem.

 

Ti, co občas jezdí na týdenní pobyty do středomořských komplexů, si jeho obsah dovedou představit. Den plný různých lekcí – od bowlingu, kreslení až po soutěže v aquaparku. Animátoři mluví více jazyky, ale dětem je to jedno. Ty se společně domluví bez zábran, ani ta správná slovíčka k tomu nepotřebují.

 

Některé animační programy jsou přístupné i běžným hostům. Je potřeba se konkrétně informovat nebo navštívit naše webové stránky (www.BabylonLiberec.cz)

 

Tak děkujeme a těšíme se na Babylonské létoJ

Klaudie Veselá

 

PR

 

POZOR - a ještě soutěž :

Proč nezměnit svůj životní styl?

 

Tak tuto otázku si pokládá snad každý z nás. A nebo ne? Čechům je prý spíše bližší nadávat a stěžovat si, než radikálně řešit. Je tedy opravdu lepší každý den opakovat, že jsem unavený, že nic nemohu, že nic nestíhám a nezvládám a kdyby bylo bývalo…., tak by bylo stokrát lépe??? Všechna rozhodnutí jsou pouze jen a jen na nás samotných. Necítíte tedy potřebu změny životního stylu?

Je nutné odbourávat stres, redukovat tělesnou váhu, rehabilitovat, relaxovat, vylepšit své zdraví, duševní i fyzickou pohodu. Je důležité dát se do tzv. pohody vnitřní i vnější a pak nám ten život opravdu půjde snadněji.

A proč neumíme kvalitně odpočívat? Protože si nic nedopřejeme!

Zkuste se na chvíli zastavit a dopřát si například:

- harmonii těla, duše a mysli

- dárek pro chvíle štěstí a pohody

-  prožít požitky v prostředí antických lázní

-  odpočívat sám, s přítelkyní či kamarádem

Nabízíme vám radu, jak na relaxaci od hlavy až k patě, zvenčí až dovnitř. Soutěžíme o návštěvu rozsáhlého areálu ve stylu antických lázní, kde si můžete dosyta užít různých procedur, relaxovat a nechat se hýčkat třeba celý den. V České republice je tento areál raritou, protože je mimo lázeňské město a protože ho můžou využívat všichni, ne jen hosté střediska.

 

V tomto skvostném prostředí je k dispozici na dvacet různých procedur - sauny, aromaterapie, relaxační klidové prostory k odpočinku, hamam, solární louka, solný důl i malé fitness. Jako bonus je zde navíc ovoce, vratislavická minerální voda a další občerstvení. Zkrátka komfort, který jinde nenajdete.


Můžete tedy vstoupit do světa smyslových požitků, do světa vůní, barev a harmonie tělesné i duševní, do světa nazývaného magickým slovem WELLNESS.

 

Pokud napíšete na soutez@dr-abe.cz  a do předmětu uvedete SOUTĚŽ WELNESS, dostáváte se do soutěže o 5 luxusních vstupenek na celodenní pobyt PRO DVĚ OSOBY v těchto ‚Antických lázních‘ se vším, co k nim náleží. A věřte, ještě nikdo nelitoval ;-) ! Nezapomeňtě uvést jméno a příjmení a adresu, kam má být výhra zaslána. do předmětu uveďte SOLINO. Soutěž potrvá do 31. 7. 2008.

 

Podmínkou účasti v soutěži je Váš souhlas se zasíláním informačních emailů o kanání akcí atp., který udělíte odesláním e-mailu s odpovědmi na dané otázky.


 
 
Fotogalerie:   Tip na výlet do libereckého vodního ráje Babylonu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose