www.car.cz
 

IN-LINE jízda na obchvatu Jihlavy , poslední možnost
     21.7.2008 23:19 - tisková zpráva


IN-LINE jízda na obchvatu Jihlavy – 29. 7. 2008, 18.30 hod.
Poslední příležitost se projet po dálničním přivaděči na bruslích. Připravuje se doprovodný program

Primátor Jihlavy Jaroslav Vymazal zve bruslaře, bruslařky a všechny příznivce pohybu na projížďku na in-line bruslích. In-line jízda se odehraje v úterý 29. července o půl sedmé večer, poslední den před oficiálním otevřením nového úseku obchvatu Jihlavy. „Je to poslední šance se svézt na bruslích po zbrusu novém povrchu této důležité silnice. Pochopitelně zde nikdy nebude možné zastavit provoz pro uspořádání podobné akce,“ řekl primátor Jaroslav Vymazal, který uspořádání jízdy inicioval a sám se jí na in-line bruslích zúčastní.

Jízda bude startovat z nového mostu přes Žižkovu ulici (výpadovka na Pelhřimov), zde bude také parkoviště pro účastníky, kteří se dostaví autem. Najíždět bude možné buď od tunelu (směr od H. Brodu), nebo ve směru od Jihlavy či Pelhřimova po nájezdu na novou silnici – na místě budou informační cedule a dopravu budou řídit strážníci Městské policie Jihlava.

„Smyslem akce je především se projet, pobavit se, užít si pěkného povrchu nové silnice, a také ukázat, že má smysl se věnovat i levné, zdravé a ekologické nemotorové dopravě. In-line jízda tedy není závod. Ale několik soutěží bude také připraveno,“ dodává primátor Jaroslav Vymazal.

Stejně jako tomu je v dalších městech, kde se podobné jízdy konají pravidelně, i zde pojede před in-linisty ozvučené vozidlo s hudbou. Pro účastníky budou připraveny nápoje a malé občerstvení, v soutěžích si budou moci vyjezdit i pěkné odměny.

Trasa in-line jízdy bude z nového mostu přes Žižkovu (Pelhřimovskou) ulici na most k Pístovu (1,5 km), kde bude otočka. Za mostem je stoupání, pro slabší a méně zkušené tedy může být náročné kopec vyjet nebo se z něj bezpečně vrátit. „Tuto trasu pouze doporučujeme, nabízíme jako nejpříjemnější. Každý si může zvolit kam a jak rychle pojede,“ upřesňuje primátor Jaroslav Vymazal. Akce bude trvat 1,5 až 2 hodiny podle sil a chuti účastníků.

První oficiální in-line jízda se v Jihlavě uskutečnila letos 14. června v Jihlavě – Pávově na hrázi Pávovského rybníka. Další jízda se tedy odehraje na nově vybudovaném obchvatu. V některých městech se dokonce projíždí za doprovodu policejních vozů přímo městem, po ulicích a křižovatkách, jízd se účastní stovky lidí. „Jihlava je na Vysočině, rovné nebo málo svažité trasy pro bruslaře se hledají složitě. Ale nějaké nápady už máme,“ zatím jen nekonkrétně naznačil místo konání případné další jízdy primátor Jaroslav Vymazal.


Radek Tulis
PR
 
 
Fotogalerie:   WSBK-Brno 2008 - Češi při ME Superstock 600 od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose