www.car.cz
 

Mio C725 – multimédia a navigace na 7 palcovém displeji
     25.7.2008 11:07 - tisková zpráva


Mio C725 – multimédia a navigace na 7 palcovém displeji

Praha, 25. července 2008 - Mio Technology, přední celosvětový výrobce GPS navigačních zařízení, a vedoucí společnost v oblasti technologií a prodejů GPS ve střední a východní Evropě, uvádí vyspělý GPS navigační přístroj kombinovaný s audio a video přehrávačem a prohlížečem obrázků - C725.

Mio C725 se vyznačuje kvalitním, ale především sedmipalcovým dotykovým displejem s rozlišením 800x480 pixelů. Toto řešení poskytuje videím a fotografiím dostatečný prostor pro jejich kvalitní zobrazení. K dekódování obrázků, zvuku a videa slouží 400 MHz procesor Samsung 2443.

Navigační systém je vybaven 20 kanálovým GPS přijímačem kompatibilním s technologií SiRFStar III. Jelikož ten dokáže sledovat až 20 satelitů najednou, je zjišťování pozice značně přesnější a rychlejší (téměř okamžitě po zapnutí přístroje).

Mapy a ostatní data jsou uložena ve statické 2 GB paměti (ROM) a 64 MB dynamické paměti (RAM). Pro připojení flash disků a paměťových karet je přístroj vybaven standardním USB portem a SD/MMC slotem. Jako úložný prostor pro multimediální soubory přehrávané na Mio C725 slouží právě paměťové karty a flash disky.

Široká nabídka portů je unikátní. Kromě USB portu je přítomen i mini-USB port, 3,5 mm výstup pro sluchátka, AV vstup pro připojení přenosných přehrávačů jako DVD, digitální TV a jiná přenosná multimediální zařízení. Velmi užitečnou součástí přístroje je bezdrátový FM vysílač, který vysílá zvuk do audio systému auta. Každý si ale samozřejmě může připojit sluchátka nebo poslouchat hudbu prostřednictvím zabudovaných stereo reproduktorů.

Mio C725 rozeznává všechny rozšířené multimediální soubory. Po připojení paměťové karty nebo flash disku s uloženými fotografiemi může Mio posloužit jako digitální foto rámeček. Podobně přehrává i hudbu a videa. Přístroj umožňuje přehrát video soubory následujících formátů: MP4, MOV, AVI, WMV, ASF a 3GPP.

Navigační software je komplexní a je založen na softwaru MioMap 2008 s mapovými podklady 38 zemí Evropy. Samozřejmě je také možné nainstalovat mapy dalších zemí.  Navigační systém je ovládán prostřednictvím dotykového displeje a díky tomu je vkládání údajů velmi rychlé. Mio C725 navíc rozeznává pokročilé hlasové příkazy a tím neodvádí řidičovu pozornost od řízení.

Přístroj může být rovněž využit jako přenosný. Má vestavěný Li-Ion akumulátor s kapacitou 1200 mAh, která vystačí pro přibližně 1,5 hodiny práce. Zařízení o rozměrech  123x182x23 mm vážící 380 gramů bude uvedeno na český trh ve třetím čtvrtletí tohoto roku.

Technické specifikace:

Hardware

 

CPU

Samsung 2443-400 Mhz

GPS Chipset

20-channel SiRFstarIII

Paměť / ROM

2GB

Paměť / RAM

64 MB

Paměťový slot

SD/MMC (kompatibilní)

Barevný displej

7" TFT dotykový

Rozlišení

800 x 480 pixelů (WVGA)

Orientace displeje

Na šířku

Typ baterie

Vnitřní Lithium článek

Kapacita baterie

1200 mAh, až 1.5 hod

USB

Ano (standardní USBx1/Mini USBx1)

Reproduktor

Ano (2x1W stereo reproduktory)

Zdířka pro sluchátka

Ano (3.5 mm)

AV vstup

Ano (přenosný HDD/DVD/podpora DVB-T tuneru)

FM vysílač

Ano

Rozměry (VxŠxT)

123x182x23 mm

Hmotnost

380 g

Software

 

Operační systém

Win CE .Net 5

Navigační software

MioMap 2008 s mapami celé Evropy (38 zemí)

(MioMap předinstalováno v paměti ROM)

TMC

Ne

Video přehrávač

Ano (mp4/mov/avi/wmv/asf/3gp)

Prohlížeč fotografií

Ano (Podpora importu ze standardního USB portu)

Audio přehrávač

Ano

Ovládání hlasem

Ano

Další předinstalovaný software

Ne

 

O společnosti Mio Technology Limited

Společnost Mio Technology vyvíjí a prodává produkty, které své  svým uživatelům dávají volnost a umožňují jim využít poslední novinky v mobilních službách. Společnost byla založena v květnu 2002 a nyní působí na Tchaj-wanu, v Číně, Evropě, Severní Americe, Austrálii, Japonsku a Jižní Koreji. Společnost Mio Technology nabízí širokou paletu mobilních navigačních výrobků, které dnes zahrnují navigační systémy do auta, navigační systémy do komunikátorů, PDA a mobilních telefonů.

Podle výsledků analytické společnosti Canalys je firma Mio Technology největším prodejcem mobilních satelitních GPS zařízení ve střední a východní Evropě. Společnost Mio Technology v současné době zaměstnává 1500 zaměstnanců po celém světě, z čehož 700 pracuje ve výzkumu a vývoji. Ústředí této společnosti pro Střední a Východní Evropu je v Polsku.

 

 PR


 
 
Fotogalerie:   WSBK 2008 v Brně, sobota objektivem Pavla Procházky

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose