www.car.cz
 

Firestone Winterhawk 2 přináší vyšší úroveň bezpečnosti a jízdního komfortu
     11.9.2008 16:30 - tisková zpráva


Nové a zdokonalené vysokovýkonné zimní pneumatiky Firestone Winterhawk 2 poskytnou řidiči pocit jistoty pramenící ze suverénní ovladatelnosti vozu. K výjimečným vlastnostem těchto plášťů patří rovněž mimořádný jízdní komfort a hospodárnost provozu.

Před začátkem chladného ročního období uvádí firma Bridgestone na trh nové zimní pneumatiky značky Firestone. Nové pláště Winterhawk 2 nabízejí nejen excelentní přilnavost na sněhu, ale mohou se pochlubit také zdokonalenými výkonovými parametry na suchém a mokrém povrchu, výtečným jízdním projevem a ekonomickými výhodami plynoucími z optimalizované životnosti.

S montáží zimních pneumatik by řidiči neměli čekat až na první sněhové vločky. Výměnu sezónních pneumatik doporučujeme už v okamžiku, kdy průměrné teploty klesnou pod 7° C.
V našem klimatickém pásmu je tedy vhodné jezdit na zimních pneumatikách od října do Velikonoc. Ověřené zimní pneumatiky jsou označené symbolem sněhové vločky na bocích a vyrábí se z pryžových směsí přizpůsobených pro provoz za nízkých teplot, kdy nabízejí optimální úroveň přilnavosti a bezpečné ovladatelnosti, i když není vozovka pokryta sněhem.

Stejně jako předešlá generace Winterhawk má i Winterhawk 2 směrový dezén. Během vývoje byl kladen velký důraz na bezpečnost a jízdní komfort.

Speciální pryžová směs s vysokým podílem siliky zajišťuje dobrý výkon na sněhu a vyvážené vlastnosti na mokru. Velké množství lamel a hran v dezénu běhounu zaručuje optimální trakci a brzdění na zasněženém povrchu a ledu, zatímco prodloužené boční hrany dezénu zajišťují excelentní ovladatelnost na sněhu a maximální stabilitu v zatáčkách.

Trojrozměrný profil lamel v ramenní oblasti pomáhá pneumatikám Winterhawk 2 při průjezdu zatáčkami na mokrém povrchu, neboť zpevňuje dezén, a tím zajišťuje bezpečnou ovladatelnost. Propojením bloků lamel uprostřed běhounu se zvýšila stabilita. Výsledkem jsou dobré jízdní vlastnosti na suchém povrchu, optimalizované chování během brzdění a prodloužená životnost pneumatiky, díky níž se zlepšila hospodárnost provozu.

Další zvýšení úrovně komfortu a bezpečnosti zajišťuje větší odolnost vůči aquaplaningu. Na ní se u pneumatiky Winterhawk 2 podílejí mj. tři široké obvodové drážky v dezénu běhounu, které rychle odvádějí vodu a rozbředlý sníh ze stopy.

Pneumatiky Winterhawk 2 se v České republice prodávají v 24 rozměrech s profilovými čísly
45 až 70 a rychlostními indexy T a H pro ráfky s průměrem 13 až 17 palců.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Škoda Octavia Cup při Czech Truck Prix Most 2008, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose