www.car.cz
 

Testy na okruhu potvrdily známé rčení o úsporách paliva.....
     17.9.2008 17:37 - tisková zpráva


TESTY PROKÁZALY, ŽE STYLEM JÍZDY LZE USPOŘIT AŽ TŘETINU PALIVA

(Praha, 16. září 2008) – Na závodní trati autodromu Most proběhly v minulém týdnu testovací jízdy, které měly dokázat, kolik paliva je možné ušetřit využíváním hospodárného stylu jízdy. Testy pořádané v rámci prezentační akce společnosti LeasePlan a jejího projektu GreenPlan přinesly překvapivé výsledky: spotřeba paliva poklesla při úsporné jízdě v průměru o 31.8 % a celkové emise CO2 se průměrně snížily o 31.3 %.

Všichni zájemci si mohli při jízdě s trenérem v automobilu VW Passat vybaveném měřícím zařízením MDD/eco v praxi vyzkoušet rozdíl ve spotřebě mezi svým běžným stylem jízdy a plynulou hospodárnou jízdou dle zásad projektu „ECODrive – Hospodárně a bezpečně na silnici“. Například průměrné otáčky motoru se při úsporném stylu jízdy snížily o 27.3%.

Zejména v městském provozu, kde jsou úseky pro jízdu mezi křižovatkami mnohdy velmi krátké, je pro úsporný provoz důležité jet co nejvíce plynule, tzn.zbytečně nebrzdit, ale ani zbytečně nezrychlovat. Testy dále ukázaly, že hospodárná jízda nemusí nutně vést k nižší průměrné rychlosti. Průměrná rychlost se totiž stylem jízdy brzda-plyn nijak výrazně nezvýšila, zato spotřeba paliva velmi rychle stoupala. I v případech, kdy v testech při úsporné jízdě ke snížení průměrné rychlosti došlo, bylo tento fakt bohatě vyvážen řádově nižší spotřebou (snížení průměrné rychlosti o 4.9%, průměrné spotřeby paliva o 31.8%).

LeasePlan podobně zaměřené akce plánuje i do budoucna. „Testovací jízdy tohoto typu pořádáme nejen kvůli ekonomickým benefitům hospodárné jízdy pro motoristy, ale i kvůli příznivému dopadu úsporného ježdění na životní prostředí,“ komentoval dnes mosteckou akci generální ředitel firmy LeasePlan ČR Martin Mitterwald. Tato i další akce probíhají jako součást firemního projektu GreenPlan, jehož cílem je formování „zelených“ flotil vozidel, snižování emisí CO2 a osvěta zásad hospodárného řízení.

Další informace podá Jan Šimral, Madison PA, e-mail: simral@madisonpa.cz, tel.: +420 251 091 214, mobil: +420 773 936 457


O LeasePlan ČR, s.r.o.

LeasePlan je evropským lídrem operativního leasingu automobilů a celosvětově patří k největším firmám poskytujícím automobilové služby. Každou minutu nakoupí pro své klienty v průměru dvě vozidla. Je zastoupen ve 30 zemích. V roce 1995 přivedl operativní leasing do České republiky a stal se jedničkou tuzemského trhu. Dnes tady spravuje vozový park téměř tisícovce klientů a v jeho flotile je přes 20 tisíc vozidel. V poslední době společnost klienty oslovuje i globálním projektem GreenPlan, jehož cílem je mj. celkové snížení emisí produkovaných firemními flotilami. Bližší informace o GreenPlanu viz http://www.leaseplan.cz/greenplan/.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   AquaCity Rally Tatry 2008, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose