www.car.cz
 

Informační kampaň k bezpečnosti při tankování !!
     27.11.2008 17:00 - tisková zpráva


SHELL RADÍ, JAK TANKOVAT BEZPEČNĚ

V Praze 26. listopadu 2008 – Podle průzkumu provedeného společností Shell na serveru www.auto.cz téměř tři čtvrtiny řidičů nevěnuje pozornost nebo nerozumí bezpečnostním symbolům na čerpacích stanicích. Společnost Shell proto zahajuje v České republice informační kampaň zaměřenou na bezpečnost řidičů i jejich spolujezdců při tankování. Motoristy bude seznamovat s možnými bezpečnostními riziky a poskytovat rady, jak se vyvarovat riskantních situací. Informace o bezpečném tankování řidiči naleznou nově na stránkách www.tankujtechytre.cz.

Jak vnímají řidiči bezpečnost na čerpacích stanicích, zjišťovala společnost Shell v bleskovém průzkumu na nejnavštěvovanějším automobilovém serveru. Přes 95 % zúčastněných respondentů považuje prostory čerpacích stanic za bezpečné. Více než polovina dotázaných (54 %) si však vůbec nevšímá bezpečnostních symbolů na čerpacích stanicích. Přibližně 20 % respondentů zobrazeným symbolům nerozumí. Z aktivit, které pak dotázaní spontánně uvedli jako nebezpečné, se nejčastěji objevovalo kouření na čerpacích stanicích (87 %) a manipulace s otevřeným ohněm (71 %).

Téměř polovina respondentů zmínila tankování s nastartovaným motorem (49 %), používání mobilního telefonu pak 35 %. Tankování paliva do nevhodných nádob, pobíhání dětí bez dozoru po areálu čerpací stanice a jiné velmi rizikové aktivity, jako např. nošení oblečení náchylného ke vzniku statické elektřiny, v odpovědích většinou chyběly. Dotazovaní bezpečnostních upozornění nedbají převážně proto, že je považují za přehnané nebo úplně zbytečné, to se týká především zákazu používání mobilních telefonů.

Shell proto zahajuje informační kampaň s cílem podpořit povědomí řidičů o možných rizicích na čerpacích stanicích a přispět tak ke zvýšení jejich bezpečnosti. Čeští motoristé by se měli dozvědět o typech nebezpečného chování a jeho možných důsledcích. Rady, jak tankovat pohonné hmoty bezpečným způsobem, řidiči naleznou nově na webových stránkách www.tankujtechytre.cz v sekci „Tankujte bezpečně“ hned vedle doporučení pro ekonomickou jízdu.

„Chceme naše zákazníky informovat nejen o bezpečnostních předpisech na čerpacích stanicích, ale hlavně poukázat na nepříjemné následky, které s sebou může nést nezodpovědné jednání,“ řekl Dušan Nedorost, ředitel čerpacích stanic Shell pro Českou republiku a Slovensko. „Nejde tedy pouze o pravidla a zákazy, ale praktické a jednoduché tipy, jak se riskantních situací vyvarovat.“
Více informací o bezpečném tankování se dozvíte na www.tankujtechytre.cz.


O Royal Dutch Shell plc
Společnost Royal Dutch Shell plc je registrovaná v Anglii a Walesu, má centrálu v Haagu a její akcie jsou kótovány na burzách v Londýně, Amsterdamu a New Yorku. Společnost Shell působí ve více než 145 zemích světa v oblastech průzkumu a těžby ropy a zemního plynu, výroby a marketingu kapalného zemního plynu a zkapalňování zemního plynu, dále výroby, marketingu a přepravy ropných produktů a chemikálií a projektů zabývajících se obnovitelnými zdroji energie zahrnující větrnou a solární energii.

AMI Communications                                                      Shell Czech Republic
Dana Frumarová                                                            Petr Šindler
Senior Account Manager                                                 Manažer komunikace

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Jak tankovat bezpečně ...

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose