www.car.cz
 

Nová spojení výrobců v oblasti dieselové hybridní technologie
     10.12.2008 14:08 - tisková zpráva


PSA a Robert Bosch GmbH spojují síly v oblasti dieselové hybridní technologie

PSA Peugeot Citroën a Robert Bosch GmbH

Společnosti PSA Peugeot Citroën a Robert Bosch GmbH uzavřely strategické partnerství týkající se dieselové hybridní technologie.
Podle nově podepsané smlouvy se bude Bosch podílet na vývoji, výrobě a dodávkách klíčových elektrických a elektronických součástí (elektrické motory, výkonová elektronika) pro hybridní dieselové hnací ústrojí u pohonu na čtyři kola, které vyvinula společnost PSA Peugeot Citroën.

Tato nová hybridní technologie, jež byla poprvé představena na pařížském Autosalonu u konceptů Peugeot Prologue a Citroën Hypnos, se bude u vozů značek Peugeot a Citroën používat od roku 2011.

Vývoj a výroba dieselové hybridní technologie, která je významnou součástí environmentální strategie společnosti PSA Peugeot Citroën, znamená pro tuto společnost obrovskou výzvu.

Tím, že výrobce svěřil výrobu součástek, kterou doposud zajišťovalo několik dodavatelů, jedinému hlavnímu partnerovi, společnosti Bosch, jež je nejvýznamnějším výrobcem příslušenství pro automobilový průmysl, připravil si cestu pro uvedení dieselových hybridních automobilů na evropský trh.

Bosch bude podle této smlouvy dodávat vedle zadního elektrického motoru a předního vysokonapěťového alternátoru i související výkonovou elektroniku, která tyto součásti řídí.

Bosch bude dále na základě specifikací od společnosti PSA Peugeot Citroën dodávat i systém řídící společnou činnost elektrických a elektronických součástí, brzdného systému (ABS) a elektronického stabilizačního systému (ESP), čímž se dosáhne zvýšení rekuperace energie.

Tato posílená spolupráce mezi projektovými kancelářemi obou partnerů umožní optimalizovat fungování hybridního pohonu a současně zlepšit společnou zkušenost a odbornost v této oblasti, což je příslibem dalšího rychlého rozvoje v příštích letech.
Společnost PSA Peugeot Citroën tímto partnerstvím projevila důvěru, kterou má ke značce Bosch, i vůli vytvářet dlouhodobé výsadní strategické vztahy s některými dodavateli. Výrobce tento postup považuje za užitečný pro to, aby byly na trh co nejdříve a za cenově výhodných podmínek uvedeny technologické novinky, přinášející významné snížení emisí CO2.

Společnost PSA Peugeot Citroën rovněž doufá, že tato dohoda posílí výrobu hybridních technologií v Evropě.
Pro společnost Bosch znamená tato úzká spolupráce s PSA Peugeot Citroën slibnou možnost společného rozvoje inovativního výkonného a účinného hybridního systému.

Bosch v této oblasti pracuje již 30 let a během této doby získal obsáhlé zkušenosti v oblasti výroby baterií, elektrického pohonu, brzdných systémů i řízení motorů. V rámci skupiny Bosch funguje divize zaměřená na hybridní technologie, jež využívá know-how přibližně 370 pracovníků. Jejím cílem je rozvíjet a uvádět na trh systémy a součásti pro hybridní a elektrické automobily.

Martina Bedrnová                                     Radka Matthey
Public relations                                        Public relations

CITROËN ČESKÁ REPUBLIKA s.r.o. PEUGEOT ČESKÁ REPUBLIKA s.r.o


 
 
Fotogalerie:   David Vršecký s Buggyrou světovým rekordmanem , foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose