www.car.cz
 

Zelené pruhy na pneumatikách vozů F1 symbolem. Učiňme auta zelenější
     11.3.2009 20:53 - tisková zpráva


Zelené pruhy na pneumatikách vozů F1 symbolizují ekologičtější motorismus pro celý svět

Pro další popularizaci kampaně MAKE CARS GREEN (učiňme auta zelenější) budou některé pneumatiky ve formuli 1 označeny zeleným pruhem. Společnost Bridgestone Corporation jako oficiální dodavatel pneumatik do mistrovství světa Formule 1 (F1) prosazuje tuto kampaň v globálním měřítku ve spolupráci s Mezinárodní automobilovou federací FIA (Fédération Internationale de l’Automobile) od loňského roku.

V této sezoně bude Bridgestone dodávat pro všechny Velké ceny Formule 1 dva typy pneumatik na suchý povrch z rozdílných směsí lišících se tvrdostí pryže a dva typy pneumatik na mokrý povrch s různou hloubkou vzorku. Aby bylo možné odlišit jednotlivé typy pneumatik v rámci obou kategorií, budou měkčí pneumatiky na suchý povrch a pneumatiky na velmi mokrý povrch označeny zelenými pruhy.

V uplynulém roce se pro toto odlišení pneumatik používali bílé pruhy. Firma Bridgestone dodala pneumatiky MAKE CARS GREEN na Velkou cenu Japonska Formule 1, která byla skvělou příležitostí pro informování velkého počtu fanoušků F1 po celém světě o kampani MAKE CARS GREEN. Letos chce Bridgestone využít celosvětové oblíbenosti mistrovství světa Formule 1 a v mezinárodním měřítku popularizovat pruhy ekologičtějšího motorismu.


Vlevo: zadní pneumatika na suchý povrch; uprostřed: přední pneumatika na suchý povrch; vpravo: zadní pneumatika na velmi mokrý povrch


Zelené pruhy jsou na bocích pneumatik na suchý povrch a uprostřed běhounu pneumatik na velmi mokrý povrch.

Aby Bridgestone Group podpořila rostoucí celosvětový zájem o ochranu životního prostředí, vydala Základní ekologické prohlášení se sloganem „Vytvořme zdravé životní prostředí pro všechny naše děti a děti budoucích generací“. Na základě této filozofie prosazuje společnost širokou škálu ekologických iniciativ, které odrážejí rozšiřování jejích podnikatelských aktivit.

Ekologická kampaň MAKE CARS GREEN se snaží omezit negativní dopady provozu automobilů na životní prostředí informováním řidičů o ekologicky prospěšnějších způsobech řízení. Ve spolupráci s automobilovými asociacemi po celém světě vyzývá společnost Bridgestone Corporation a skupina Bridgestone Group řidiče, aby dodržovali „10 zásad ekologičtějšího motorismu“.

10 zásad ekologičtějšího motorismu
1. kupujte ekologické produkty
2. své cesty si pečlivě plánujte
3. pravidelně a často kontrolujte tlak v pneumatikách
4. nejezděte se zbytečným nákladem a omezte jízdy se střešními nosiči
5. před odjezdem nezahřívejte motor na volnoběh
6. zapínejte klimatizaci jen v případě nutnosti
7. zrychlujte pozvolně a udržujte stálou rychlost jízdy
8. využívejte brzdění motorem
9. nenechávejte motor zbytečně běžet na volnoběh
10. kompenzujte své emise CO2

Podrobné informace o kampani MAKE CARS GREEN naleznete na:

PR


 
 
Fotogalerie:   CRASH - Janusz MITKO - PL , MMČR moto Most 2008 , foto Luboš Novosád

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose