www.car.cz
 

LeasePlan, specializující se na operativní leasing, hlásí lepší tržby
     1.4.2009 12:30 - tisková zpráva


VÝSLEDKY HOLDINGU LEASEPLAN ZA ROK 2008: NÁRŮST OBCHODŮ, ROZŠÍŘENÍ FLOTILY A PRŮNIK DO MEXIKA

• Portfolio leasingových kontraktů se ve srovnání s rokem 2007 navýšilo o 348 milionů eur (+2,5 %) na úroveň 14,2 miliard eur; po započtení měnových rozdílů dosáhl nárůst 7,6 %.
• Počet vozů ve správě vykázal od prosince 2007 nárůst o 76 000 (+5,8 %) na celkový počet 1 391 000.
• Čistý zisk za rok 2008 dosáhl 208 milionů eur.
• Tržní pozici LeasePlanu se podařilo nadále posílit v průběhu roku 2008 rozšířením sítě poboček o LeasePlan Mexico a zakoupením společnosti Daimler Chrysler Fleet Management France S. A. , která na trhu vystupuje pod jménem DCS Fleet.

(Almere, Nizozemsko, 1. dubna 2009) – Nizozemská společnost LeasePlan specializující se na operativní leasing, která má svoji významnou pobočku i v Česku, dosáhla v roce 2008 navzdory nepříznivému vývoji na trhu meziročního navýšení portfolia leasingových kontraktů o 348 milionů eur, což znamená po započtení měnových rozdílů meziroční nárůst o 7,6 %. Počet vozů ve správě rovněž vykázal růst – dosáhl čísla 1 391 000, což znamená oproti konci roku 2007 navýšení o 5,8 %.

Vahid Daemi, předseda představenstva a generální ředitel společnosti LeasePlan, k výsledkům za rok 2008 uvedl: „Naše společnost dosáhla v roce 2008 i přes obtížné podmínky na trhu dobrých výsledků. Mimo jiné jsme také rozšířili naši síť otevřením nové pobočky v Mexiku a zároveň jsme upevnili pozici ve Francii zakoupením společnosti DCS Fleet. S ohledem na současnou ekonomickou situaci ve světě omezíme nyní dočasně tempo rozšiřování sítě a zaměříme se na konsolidaci naší tržní pozice a portfolia. I když se očekává, že rok 2009 bude ještě náročnější než předchozí rok, jsme si jisti tím, že naše společnost stojí na dobrých základech a dosáhne uspokojivých výsledů i letos.“



Pro další informace navštivte www.leaseplan.com a www.leaseplan.cz.



Jan Šimral
Madison PA
Tel.: 773 936 457
E-mail: simral@madisonpa.cz

Příloha: Profil společnosti LeasePlan Corporation N.V.

LeasePlan zahrnuje rostoucí mezinárodní síť společností, zabývajících se službami v automobilovém sektoru, a to hlavně prostřednictvím operativního leasingu. Celosvětově zaměstnávaly ke konci roku 2008 společnosti LeasePlan okolo 6.200 lidí. Tyto společnosti spravují flotilu okolo 1,4 milionů vozů a souhrnný objem leasingových kontraktů představuje 14,2 miliard eur. LeasePlan je nepřímo vlastněn konsorciem sestávajícím z Volkswagen Group (50 %), Mubadala Development Company (25 %) a Olayan Group (25 %).

Záměrem LeasePlanu je aspirovat na vedoucí pozice na všech hlavních trzích, kde je společnost aktivní, přičemž firma soustavně zvažuje příležitosti k expanzi do nových zemí a na nové trhy. Čerpá přitom mimo jiné z výhod vyplývajících z vlastnictví pojišťovací společnosti, Euro Insurances, prostřednictvím které mohou jednotlivé pobočky do svých nabídek zahrnovat zvýhodněné pojištění.

LeasePlan má vedoucí postavení na evropském trhu správy vozových parků. Také celosvětově patří k hlavním hráčům v poskytování automobilových služeb s vlastními pobočkami ve 30 zemích a s aliancemi v JAR a v Pobaltí.

Jednotlivé pobočky skupiny se řadí k hlavním hráčům na svých trzích a mnoho z nich je na svém trhu jedničkou. LeasePlan disponuje jako jedna z mála společností v oboru širokou mezinárodní působností, a díky tomu může nabízet komplexní služby i velkým nadnárodním korporacím.



 
 
Fotogalerie:   CRASH - Janusz MITKO - PL , MMČR moto Most 2008 , foto Luboš Novosád

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose