www.car.cz
 

Na zámek Roztoky u Prahy se sjely veteráni
     Pavel Jelínek


ROZTOKY 2004

Na zámku Roztoky u Prahy se pořádal již 25. ročník Soutěže elegance historických vozidel. Pořadatelé si zřejmě vzali k srdci kritické hlasy týkající se minulých ročníků a nahradili kvantitu kvalitou. Bylo vystaveno méně vozů než v předchozím ročníku, ale většina přihlášených automobilů pocházela z období před druhou světovou válkou a řada z nich byla vystavena v Roztokách poprvé.

Pořadatelem soutěže byl tradičně Veteran Car Club Praha pod vedením pana Jiřího Černého a Středočeské muzeum Roztoky. V prostorách zámku souběžně probíhala výstava děl Kamila Lhotáka. Přestože předpověď počasí nebyla příznivá a měly být dešťové přeháňky, nestalo se tak, počasí akci přálo a většinu dne dokonce svítilo sluníčko.

Nejstarším vystaveným automobilem byl dvoumístný vůz De Dion-Bouton z roku 1903, následoval o rok mladší Darracq a několik dalších vozů z počátku dvacátého století. Nejnovější vozy pocházely ze sedmdesátých let dvacátého století. Zajímavá byla kolekce vozů Rolls-Royce a Bentley, kterou přivezli členové Rolls-Royce Entusiast Clubu. K vidění byly také terénní vozy Jeep a Land Rover.

Na soutěž dorazily i dva vozy Renault Dauphine v barvách francouzské policie s blikajícími majáčky. Vyjmenování všech zajímavých vozů by zabralo mnohem více místa, vystavené vozy si můžete prohlédnout na následujících snímcích. Přehled není kompletní - některé vozy, které se zúčastnily předchozích ročníků, na snímcích nenajdete. Snahou bylo zvěčnit především ty vozy, které se nezúčastnily předchozích ročníků soutěže elegance. Řada vozů dorazila až během akce a nebyla uvedena na seznamu vystavených vozů, který obdržel každý návštěvník po zaplacení vstupného do zámeckého areálu.

Zdeněk Patera

Vice na webu ZDE

 


 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose