www.car.cz
 

Nemyslíš - zaplatíš 2009
     20.5.2009 17:41 - tisková zpráva


Cílem projektu "(Ne)zvratné osudy" je oslovit studenty středních škol a odborných učilišť ve věku 17-19 let, obrátit jejich pozornost na téma bezpečnosti silničního provozu a přimět je k převzetí větší odpovědnosti za jejich chování na silnici. "Chceme prohloubit dopad kampaně "Nemyslíš – zaplatíš!" právě na studenty posledních ročníků středních škol jako začínající nebo budoucí řidiče," řekl ministr dopravy Petr Bendl.

Inspirací projektu "(Ne)zvratné osudy" je projekt "Živá knihovna", který od roku 2007 realizuje Organizace na podporu integrace menšin, o.s.. Principem je bezprostřední předání osobní zkušenosti lidí, do jejichž života zasáhla dopravní nehoda. Studenti budou mít možnost zúčastnit se v rámci vyučování ve škole besed, při nichž se osobně potkají s lidmi, kteří se stali přímými účastníky vážné dopravní nehody. "Zprostředkujeme studentům osobní setkání, které by mělo dojem ze sledování spotů rozšířit o přímou osobní výpověď. Bude to také příležitost o spotech diskutovat. Chceme tak zároveň odpověď na výhrady některých psychologů, kteří kampaň označovali za příliš drastickou," uvedl Petr Bendl.

Prostřednictvím Českého sdružení obětí dopravních nehod a inzertní kampaně v tisku a na internetových stránkách Ministerstva dopravy jsou v současné době oslovováni lidé, jimž dopravní nehoda zasáhla do života a chtějí se na projektu podílet. Jen v uplynulém týdnu na naši výzvu odpovědělo pět dobrovolníků, kteří mají zájem se do projektu zapojit. Mediálním partnerem projektu "(Ne)zvratné osudy" je Český rozhlas – Radiožurnál. Ministerstvo dopravy oslovuje v současnosti další média s nabídkou mediálního partnerství. "Rádi bychom s osudy lidí, do jejichž života zasáhla dopravní nehoda, seznámili širokou veřejnost. Bez pomoci médií se proto neobejdeme," doplňuje tiskový mluvčí ministerstva Martin Kupka.

Pilotní část projektu "(Ne)zvratné osudy" proběhne od dubna do června 2009 ve školách v Praze a ve Středočeském kraji, které byly již osloveny. Ještě v dubnu by měly besedy proběhnout v šesti pražských školách.

infoservis ÚAMK


 
 
Fotogalerie:   

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose