www.car.cz
 

Výsledek bezpečnostních testů vyzněl nejlépe pro nový Golf
     tisková zpráva


Fantastických výsledků docílil nový Volkswagen Golf v nezávislém testu bezpečnosti Euro NCAP. Výsledky byly vyhlášeny v Praze na tiskové konferenci. Dvanáct vozů různých tříd muselo prokázat své ochranné vlastnosti při čelním nárazu, nárazu z boku, nárazu do sloupu, hodnotila se ochrana dětí a také ochrana chodců při eventuálním střetu.

Výsledek náročných testů vyzněl nejlépe pro nový Volkswagen Golf: Žádný jiný automobil dosud v testech Euro NCAP nedosáhl tak dobrých celkových výsledků při hodnocení ochrany pasažérů, chodců a dětí!

Nový Golf samozřejmě dostal plný počet, tedy pět hvězdiček za ochranu pasažérů při čelním a bočním nárazu. Jako jediný z tuctu testovaných vozů dostal Golf čtyři hvězdičky za ochranu dětí a zároveň tři hvězdičky za ochranu chodců. V součtu tak nový Golf vybojoval v bariérových testech Euro NCAP celkem 12 hvězdiček, což nedokázal žádný jiný vůz. Výborné ochranné vlastnosti Golfu staví na velmi tuhém skeletu, účinných deformačních zónách a spolehlivých zádržných systémech.

Srovnání s přímými konkurenty*
Čelní a boční náraz Ochrana chodců Ochrana dětí
Volkswagen Golf
Opel Astra
Renault Megane CC

Za vynikající hodnocení v ochraně dětí vděčí nový Golf především kotevním bodům systému Isofix pro dokonalé, jednoznačné a spolehlivé uchycení dětských sedaček. Na ochranu chodců při případné kolizi zase Golf myslí poddajnějšími deformačními zónami v přední části vozu a doplňkovým příčníkem ve struktuře nárazníku, který tak snižuje riziko poranění chodce při nárazu.

Co je Euro NCAP?
European New Car Assessment Programme - Evropský program pro hodnocení nových automobilů je nezávislé sdružení, slučující několik evropských vládních organizací a spotřebitelská sdružení.

Nový Golf není jen bezpečný. O jeho dalších vlastnostech se nejvíce dozvíte při nezávazné zkušební jízdě. Navštivte prosím některého z autorizovaných prodejců.
 
tisk info

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose