www.car.cz
 

Vozy Volkswagen patří k nejbezpečnějším na trhu
     6.11.2009 12:24 - tisková zpráva


Vozy Volkswagen patří k nejbezpečnějším na trhu
• Nejlepší možné hodnocení EuroNCAP získalo již šest modelů Volkswagen
• Pěti hvězdičkami EuroNCAP podle aktuálních zpřísněných podmínek se může pochlubit Volkswagen Polo, Golf a Tiguan

Praha, 6. listopadu 2009 – Bezpečnost má pro značku Volkswagen nejvyšší prioritu. Tuto skutečnost zřetelně potvrzují nejnovější výsledky náročných nárazových testů EuroNCAP, v nichž bylo celkem šest modelů značky Volkswagen (Polo, Golf, Tiguan, Touran, Passat a Touareg) oceněno maximálním počtem pěti hvězdiček. Volkswagen tak nabízí zákazníkům jedna z nejbezpečnějších vozidel na světě.

„Před několika týdny získalo navzdory přísnějším podmínkám Polo nejvyšší hodnocení v nárazových testech EuroNCAP. To samé platí pro šestou generaci Golfu a pro Tiguan. Na tyto výsledky jsme velmi hrdí, protože bezpečnost má u značky Volkswagen dlouhou tradici, a bude i nadále vodítkem pro vývoj nových modelů v budoucnosti,“ říká Dr. Ulrich Hackenberg, vedoucí vývoje značky Volkswagen.

Volkswagen vždy vyvíjel nové bezpečnostní technologie a přinášel s nimi nová měřítka. Jako příklad může posloužit elektronický stabilizační systém ESP (Electronic Stabilisation Programme). Prvotřídní technika a bezpečnostní přínosy tohoto systému nejsou vyhrazeny pouze majitelům luxusních vozů, protože Volkswagen nabízí ESP ve všech segmentech. Dnes je ESP součástí výbavy mnoha nových automobilů, nicméně v novém Polu se dodává dokonce sériově, což je mezi malými vozy stále výjimka.

Nárazové testy nezávislé organizace EuroNCAP (New Car Assessment Programme) jsou v současnosti považovány za jedno z nejdůležitějších měřítek v hodnocení bezpečnosti osobních automobilů. Například test čelního nárazu s přesazením probíhá za ještě přísnějších podmínek, než vyžaduje legislativa Evropské Unie.



Import VOLKSWAGEN Group, s.r.o.
AC&C Public Relations
Kontakt: Jan Klíma
Telefon: +420 / 220 518 208
E-Mail: jan.klima@accpr.cz
www.volkswagen.cz

PR


 
 
Fotogalerie:   Gétéčka v Zolderu 2009 a kočičky objektivem Karla Kubeše

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose