www.car.cz
 

Kia vyzývá majitele vybraných vozů cee´d.....
     16.6.2010 12:47 - tisková zpráva


KIA doporučuje preventivní prohlídku a případnou výměna hlavního brzdového válce u cee´d

Kia vyzývá majitele vybraných vozů cee´d k návštěvě autorizovaného servisu za účelem preventivní kontroly
• Některé vozy cee´d mohou vykazovat snížený brzdný účinek
• Doporučena preventivní prohlídka a případná výměna hlavního brzdového válce


Praha, 14. 6. 2010 – Kia Motors vyzývá majitele vybraných vozů Kia cee´d vybavených ESP (Electronic Stability Programme), aby navštívili svého místního dealera Kia za účelem provedení krátké preventivní prohlídky. Někteří majitelé zaregistrovali nepatrné snížení účinku brzd u svého vozu. Možná příčina byla vysledována v hlavním brzdovém válci.

V souvislosti s tímto jevem nebyly evidovány žádné nehody, škody ani zranění.
Brzdový systém je konstruován tak, aby nemohlo dojít k nenadálému snížení brzdného účinku. Pokud se projeví snížení účinku v primárním brzdném okruhu, nastupuje okamžitě sekundární brzdný okruh a funkčnost brzd je zajištěna.
Kia přesto nabádá majitele vozů cee´d vybavených ESP, aby navštívili svého dealera Kia.

Na základě výše uvedeného Kia doporučuje provedení preventivní kontroly. Proto Kia vyhlašuje preventivní svolávací akci na všechny vozy cee´d (5dveřové, kombi i 3dveřové modely) vybavené ESP a vyrobené v období mezi 1. dubnem 2008 a 30. březnem 2009.

V České republice se toto týká celkem 1 099 zákazníků, přičemž se očekává,
že přibližně 30% z tohoto počtu si může vyžádat opravný zásah. Prohlídka bude bezplatná, proběhne na počkání a potrvá asi 15 minut. V případě nutnosti výměny brzdového válce se návštěva prodlouží o dalších asi 35 minut.



Kia již začala oslovovat všechny zákazníky, kterých se to týká, aby je upozornila na nutnost provedení preventivní prohlídky.

cee´d je nejoblíbenějším modelem Kia v Evropě. Byl navržen exkluzivně
pro evropský trh a vyrábí se poblíž slovenské Žiliny. V Evropě se jich za poslední tři a půl roku prodalo více než 300 000 kusů. Kia cee´d je nabízena s unikátní zárukou Kia na 7 let/ 150 000 km.

KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Kateřina Vokounová
Public Relations
V Oblouku 128
252 43 Praha – Čestlice
Tel.: +420 267 188 434
Mobil: +420 777 661 805
E-Mail: k.vokounova@kiamotors.cz
www.kiamotors.cz

Společnost KIA Motors Czech je výhradním dovozcem automobilů značky Kia do České republiky, ve které působí od dubna roku 1994. Za dobu své existence na českém trhu prodala více než 40 000 vozů.


Nejrychleji rostoucí automobilová značka ve světě Kia Motors Corporation byla založena v roce 1944 a je nejstarší korejskou automobilkou. Skupina Hyundai-Kia Automotive Group, do které patří, je na 4. místě mezi největšími světovými výrobci automobilů a klade si za cíl probojovat se na první příčky. V současnosti ve 13 výrobních a montážních závodech v 9 zemích světa produkuje téměř 1 500 000 vozidel ročně. Automobily jsou prodávány prostřednictvím sítě oficiálních zastoupení ve 172 zemích celého světa. Kia má dnes 40 000 zaměstnanců.

Kia Motors je hlavním partnerem tenisového grandslamového turnaje Australian Open a také oficiálním automobilovým partnerem fotbalových organizací FIFA a UEFA.

KIA – The Power to Surprise

PR

ilustrační foto z Mostu

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Autosalon § Autotec Brno 2010 objektivem Jirky Zaňáta

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose