www.car.cz
 

Použití mobilních zařízení namísto jednoúčelových navigací nyní snadnější
     16.6.2010 13:06 - tisková zpráva


Navigace a telefony patří k sobě: autodržáky a nabíječky se stávají standardní součástí balení

Praha, 15. června – Nokia svým nejnovějším krokem potvrzuje jasný trend na trhu – použití mobilních zařízení namísto jednoúčelových navigací. K vybraným přístrojům s hlasovou navigací zdarma totiž nyní bude standardně přibalen také držák do auta, případně i autonabíječka. Mobilní zařízení Nokia stále více nahrazují jednoúčelové navigační přístroje. Od ledna tohoto roku, kdy Nokia oznámila poskytnutí doživotní navigace zdarma, si tuto bezplatnou licenci stáhlo již 10 milionů uživatelů.

Autopříslušenství bude k vybraným modelům v budoucnu přibaleno zcela zdarma. K modelům Nokia 5230, Nokia 5800 XpressMusic, Nokia E52 a Nokia E72 získají zákazníci originální držák mobilního telefonu Nokia na čelní sklo. Ti, kteří se rozhodnou pro nákup modelů Nokia 2710 Navigation Edition, Nokia N97, Nokia N97 mini, Nokia 6710 Navigator a Nokia X6 navíc obdrží také nabíječku do auta.

„Mobilní telefon je jasným příkladem postupující integrace funkcí do jediného zařízení,“ říká Petr Kasa, ředitel Nokia ČR a SR. V současné době už mobilní telefony Nokia dokázaly nahradit celou řadu specializovaných zařízení, zejména pak hudební přehrávače, kompaktní digitální fotoaparáty a digitální videokamery. Nokia je tak de facto největším výrobcem na světě nejen mobilních telefonů, ale také všech těchto zařízení. „Teď se soustředíme na navigaci. To je důvod, proč jsme se rozhodli nadále k vybraným mobilním telefonům přidávat zdarma i nezbytné příslušenství pro plnohodnotné využití navigačních funkcí v automobilu. Tyto modely a navigace prostě patří dohromady a držák je stejně logickou součástí příslušenství jako klasická nabíječka nebo paměťová karta.“ dodává P. Kasa.

Model Držák do auta zdarma Nabíječka zdarma Orientační cena s DPH
Nokia 2710 Navigation Edition Ano Ano 3 590 Kč
Nokia 5230 Ano Ne 3 990 Kč
Nokia E52 Ano Ne 6 890 Kč
Nokia 6710 Navigator Ano Ano 6 990 Kč
Nokia 5800 XpressMusic Ano Ne 7 490 Kč
Nokia E72 Ano Ne 9 590 Kč
Nokia X6 Ano Ano 9 990 Kč
Nokia N97 mini Ano Ano 11 490 Kč
Nokia N97 Ano Ano 13 390 Kč
Detaily o nabídce jsou k dispozici na stránkách: www.nokia.cz/mapy.


O společnosti Nokia

Společnost Nokia podporuje vzájemnou komunikaci a spojování lidí. Kombinuje pokročilé technologie s personalizovanými službami, které umožňují lidem zůstat blízko tomu, na čem jim záleží. Každý den se více než 1,2 miliardy lidí navzájem spojuje prostřednictvím zařízení od společnosti Nokia – od mobilních telefonů, přes pokročilé chytré telefony až po vysoce výkonné mobilní počítače. V současné době společnost Nokia prostřednictvím portálu Ovi (www.ovi.com) integruje své přístroje s inovativními službami, jako jsou hudba, mapy, aplikace, e-mail a mnohé další. Dceřiná společnost NAVTEQ je celosvětovým lídrem v oblasti digitálních map a navigačních služeb a společnost Nokia Siemens Networks je globálním poskytovatelem vybavení, služeb a řešení pro komunikační sítě.

 



AC&C Public Relations, s. r. o.
Martin Frýdl

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Autosalon Brno 2010 a partnerské posádky Motormixu, foto Pavel Jelínek

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose