www.car.cz
 

Cyklistický balíček nových dopravních značek
     1.9.2010 10:18 - tisková zpráva


NOVELA VYHLÁŠKY O DOPRAVNÍCH ZNAČKÁCH„ CYKLISTICKÝ BALÍČEK“(ZEJMÉNA NOVÉ ZNAČKY SOUVISEJÍCÍ S CYKLISTICKÝM PROVOZEM) ÚČINNOST OD 14. ZÁŘÍ 2010

Ministerstvo dopravy vydalo vyhlášku, kterou se mění vyhláška č. 30/2001 Sb., kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích a úprava a řízení provozu na pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů. Ve Sbírce zákonů je oficiálně publikována ke dni 30. srpna 2010 pod č. 247/2010 Sb. a účinnosti nabývá dnem 14. září 2010 (tj. patnáctým dnem po vyhlášení ve Sbírce).

Obsahem vyhlášky je tzv. cyklistický balíček, zavádějící zejména některé nové dopravní značky související s cyklistickým provozem.

Přehled nově zaváděných dopravních značek:


1. Svislá značka „IP 13e Parkoviště K + R“, která označuje parkoviště, na kterém lze zastavit za účelem vystoupení a nastoupení osob, které dále využívají prostředek hromadné dopravy osob:

2. Svislá značka „IS 10e Návěst doporučeného způsobu odbočení cyklistů vlevo“, která vyznačuje doporučený způsob odbočení cyklistů vlevo příčným přejetím nebo převedením jízdního kola:


3. Svislá značka „IS 21d Konec cyklistické trasy“:

4. Dodatková tabulka „E 12b Vjezd cyklistů v protisměru povolen“, která v případě, že je umístěna pod dopravní značkou č. B 2, povoluje vjezd cyklistů v protisměru do jednosměrné pozemní komunikace:


5. Dodatková tabulka „E 12c Povolený směr jízdy cyklistů“, která za použití odpovídajících směrových šipek vyznačuje možný směr jízdy cyklistů:


6. Vodorovná značka „V 8b Přejezd pro cyklisty přimknutý k přechodu pro chodce“, která vyznačuje plochu, určenou pro přejíždění cyklistů přes pozemní komunikaci bezprostředně sousedící s přechodem pro chodce:

7. Vodorovná značka „V 20 Piktogramový koridor pro cyklisty“, která vyznačuje prostor a směr jízdy cyklistů a řidiče motorových vozidel upozorňuje, že se nacházejí na pozemní komunikaci se zvýšeným provozem cyklistů:




Srpen 2010
Infoservis FAS AČR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   RALLYE ŽELEZNÉ HORY - rallye cup 2010 foto Luboš Novosád

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose