www.car.cz
 

Continental – přední dodavatel pneumatik pro první výbavu
     tisková zpráva


Na pneumatikách Continental jezdí každý čtvrtý nový evropský automobil.

Pokud si koupíte nové auto, je velmi pravděpodobné, že bude vybaveno pneumatikami značky Continental. Každý čtvrtý vůz evropské výroby vyjížděl z výroby v loňském roce na pneumatikách hannoverského dodavatele automobilových součástí.  Důvodem nárůstu tržního podílu v oblasti první výbavy není jen vysoká kvalita produktů Continental, ale i úzká spolupráce s automobilovými výrobci v oblasti vývoje: pneumatiky a automobil jsou vyvíjeny jako integrovaný celek. A protože pneumatiky Continental mají vysokou úroveň  jízdních vlastností, jsou mezi výrobci automobilů velmi oblíbeny.
 
Požadavky automobilového průmyslu na originální výbavu jsou víceméně shodné.
Nejvyšší úroveň jízdních vlastností, komfort a handling vyhovující automobilu. “Čím jsou všeobecné vlastnosti pneumatik na vyšší úrovni, tím více se dají použít pro první výbavu automobilů“, poznamenal Dr. Andreas Esser, ředitel úseku první výbavy osobních automobilů koncernu Continental AG. Vysvětlil i recept pro úspěch letních a zimních pneumatik Continental: “Různé vlastnosti pneumatik jsou ověřovány v extrémních laboratorních podmínkách – od vhodnosti pro vysoké rychlosti přes handling, brzdnou dráhu na mokré či suché vozovce, komfort, hladinu hluku až po kilometrový výkon.  Pro první výbavu se tyto pláště začnou používat až po splnění všech  velmi náročných a přísných požadavků automobilových výrobců “.
 
Přístup koncernu se ukázal být enormně úspěšný. Loňským prodejem více než 20 milionů osobních plášťů zahájil své tažení na pozici evropské jedničky mezi dodavateli pneumatik pro automobilový průmysl.  Zjednodušeně by se dalo říct, že Continental je partnerem téměř všech evropských výrobců automobilů.

„Časy, kdy se objednávky producentů automobilů daly uspokojit jedním modelem pláště, jsou již dávno pryč. Vedle bezpečnosti, handlingu a brzdného výkonu je například u kategorie kompaktních vozů očekáván také nízký valivý odpor, který snižuje spotřebu pohonných hmot“, pokračuje Esser. „V kategorii středních a luxusních automobilů je požadován vysoký komfort jízdy, dlouhá životnost a krátká brzdná dráha. A pro sportovní automobily je určujícím měřítkem handling a záběr, a proto by pneumatiky měly vyhovovat všem těmto požadavkům“. Samozřejmě, že podstatně jiné požadavky jsou kladeny na pláště pro lehké dodávkové automobily a SUV.
 
V první výbavě se nyní používá  mnoho modelových linií značky Continental – několik stovek typů plášťů s různými rozměry, nosnostmi a rychlostními indexy, např. ContiEcoContact 3, ContiPremiumContact a ContiSportContact 2 . Pro automobily s pohonem všech čtyř kol jsou určeny pneumatiky Conti4x4Contact a Conti4x4SportContact. Snad už není třeba zdůrazňovat, že všechny zmiňované modely mohou zákazníci zakoupit i v maloobchodní síti Barum.
 
 „Vývoj pneumatik určených pro první výbavu začíná mnoho měsíců před zahájením výroby automobilu.  Se zkracováním doby pro vývoj vozů se musí zkracovat  i čas určený pro vývoj pneumatik “, zakončuje Esser.  
 
tisk info
Otrokovice, červenec 2004
 
Barum Continental spol. s r.o.
Divize marketing
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose