www.car.cz
 

Rallye-Cesta do života pojede již po deváté
     tisková zpráva


 

ÚSP pro tělesně postiženou mládež
Kociánka 2, 612 47 Brno-Královo Pole
tel.: 541 321 200, 541 211 495
e-mail: kocianka@mbox.vol.cz
http://www. usp-kocianka.cz

 V Brně dne 20. září 2004

Ústav sociální péče pro tělesně postiženou mládež v Brně „KOCIÁNKA“ spolu s občanským sdružením „Cesta do života“ – CZ – Brno připravuje na 2. října 2004 v rámci oslav výročí 85 let rehabilitace na KOCIÁNCE již 3. ročník mezinárodní motoristicko-vědomostní soutěže „Rallye-Cesta do života“. Soutěž je určena pro zdravotně postižené děti a dorostovou mládež. Jejím hlavním cílem je pomoc zdravotně postiženým mladým lidem při integraci a uplatnění v naší společnosti. . Nad celou akcí již potřetí převzal záštitu hejtman Jihomoravského kraje Ing. Stanislav Juránek.
 
            Soutěž je připravována pro děti s tělesným handicapem a navazuje na bratislavskou „Rallye-Cesta do života“, jejíž 9. ročník se uskutečnil 14. května 2004. Realizátory slovenské rallye jsou občanské sdružení „Cesta do života“ – SK – Bratislava, základní škola, gymnázium, obchodní škola a akademie pro tělesně postiženou mládež v Bratislavě. Kociánka při pořádání brněnské rallye spolupracuje i s občanským sdružením „Cesta do života“ – SK – Bratislava a využívá jeho kontaktů a zkušeností při organizování této soutěže.
 
            Soutěžní posádky automobilů budou tvořit mimo dospělého řidiče motorového vozidla tři tělesně postižené děti, které budou v roli navigátorů a řešitelů soutěžních úkolů na jednotlivých stanovištích tratě. Obsahem soutěží je rozvoj vědomostí, praktických návyků, dovedností a zručností, které děti získávají v rámci dlouhodobého sociálního vzdělávání, ve prospěch praktického života po ukončení procesu jejich sociální rehabilitace na Kociánce. Řidiči osobních automobilů jsou zpravidla zástupci sponzorů a významné osobnosti ze světa kultury, zábavy, médií a sportu.
 
tisk info
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose