www.car.cz
 

Sazby povinného ručení pro rok 2005 se téměř nemění
     tisková zpráva


ČSOB Pojišťovna rozšíří segmentaci sazeb a zvýhodní další řidiče
 
Příští rok přinese další odklon od stanovování sazeb povinného ručení pouze na základě objemu motoru nebo hmotnosti vozidla. ČSOB Pojišťovna, která již letos určuje sazby tohoto pojištění i podle místa bydliště či stáří vozidla, se totiž rozhodla segmentaci dále rozšířit. Povinné ručení se zvýhodněnými sazbami tak u ní budou moci získat stovky tisíc dalších motoristů.    
 
Segmentace sazeb má mezi klienty velký ohlas a v třinácti oblastech, kde jsme ji pro letošek zavedli, se prodej povinného ručení meziročně zvýšil v průměru o sto procent,“ řekl Jeroen van Leeuwen, předseda představenstva a generální ředitel ČSOB Pojišťovny. „A protože i technické výsledky pojištění jsou v těchto oblastech příznivé, rozhodli jsme se, že segmentaci rozšíříme z třinácti na 35 oblastí republiky,“ doplnil.
 
Ceny povinného ručení pro rok 2005 přitom u ČSOB Pojišťovny zůstanou prakticky na stejné výši jako letos, přestože se v důsledku změny sazby DPH zvýšily ceny prací v servisech, nově bylo v povinném ručení zavedeno jednorázové odškodnění pozůstalých a i nadále se zvyšuje rozsah škod, jež se z povinného ručení vyplácejí. Naopak, díky nárůstu bonusu za jízdu bez nehod až na 25 % a rozšířené segmentaci budou mít mnozí klienti ČSOB Pojišťovny povinné ručení v roce 2005 levnější než letos.
 
ilustrační  foto
Například roční pojištění vozu s objemem 1000-1350 cm3 s limitem plnění 24 milionů korun u škod na majetku a 44 milionů u škod na zdraví přijde v roce 2005 při maximálním segmentačním zvýhodnění a nejvyšším bonusu na 2153 korun, zatímco letos to bylo 2328 korun. Při započtení slev za roční placení pojistného a sjednání jiného pojištění u ČSOB Pojišťovny, které vstoupily v platnost v průběhu roku 2004, může pojistné klesnout dokonce na 1983 korun.
 
Nové sazby pro rok 2005 se opírají o tyto principy:
·         Počet regionů (někdejších okresů) s pozitivní segmentací, kde platí sleva 10 % na pojistném, se zvyšuje z 13 na 35. Cenové zvýhodnění se tak již týká zhruba poloviny ČR.
·         Ve všech ostatních regionech s výjimkou hlavního města Prahy bude ČSOB Pojišťovna nabízet povinné ručení za základní sazbu. Pro Prahu, která je z hlediska dopravních nehod nejrizikovějším místem ČR, bude stejně jako letos platit přirážka.
·         Provozovatelé vozidel starších 10 let budou mít i nadále slevu 20 %.
·         Souhrnná sleva za místo bydliště, stáří vozidla, způsob placení a jiná pojištění u ČSOB Pojišťovny může dosáhnout až 36 %. A navíc mohou klienti získat bonus ve výši až 25% za bezeškodní průběh.
·         Oproti roku 2004 se ruší 10% přirážka k pojistnému u vozů používaných k podnikání.
 
 
Vedle rozšířené segmentace a zvýšení bonusu za jízdu bez nehod přináší povinné ručení ČSOB Pojišťovny pro rok 2005 motoristům i další výhody.
 
Součástí pojištění je zdarma:
·         rozšířená asistenční služba ČSOB Assistance
·         úrazové pojištění řidiče
·         pojištění osobních věcí řidiče a osob blízkých
 
V rámci komplexního pojištění vozidel Mobility lze v kombinaci s povinným ručením za zvýhodněných podmínek sjednat:
·          pojištění vozidla typu kasko
·          pojištění odcizení vozidla
·          pojištění čelního skla
·          pojištění zavazadel a věcí osobní potřeby
·          pojištění nákladů na zapůjčení náhradního vozidla
·          nadstandardní asistenční služby
 
ČSOB Pojišťovna je členem silného nadnárodního finančního holdingu KBC Bank & Insurance, 75 % jejích akcií vlastní pojišťovna KBC Verzekeringen, 25 % Československá obchodní banka, a. s., která je mateřskou společností největší finanční skupiny v ČR. Podle předepsaného pojistného je ČSOB Pojišťovna čtvrtou největší pojišťovnou v ČR.
 
 
 
Kateřina Hamerská                                                                                          Michal Urban
tisková mluvčí                                                                                                    AC&C Public Relations

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose