www.car.cz
 

Zájem o užitkové vozy před koncem roku výrazně roste
     1.12.2004 11:24 - tisková zpráva


Ve všech sedmi autocentrech společnosti AAA AUTO koncem roku výrazně stoupá zájem o užitkové vozy. Oproti loňskému roku došlo ve stejném období k nárůstu o 20%. V rámci sítě AAA AUTO se prodá 115 užitkových vozů týdně. Největší zájem je o pick-upy, středně velké dodávky a levnější vozy v provedení kombi, které slouží drobným živnostníkům k podnikání a u nichž lze odečíst DPH.

 

Užitkové vozy se před koncem roku prodávají především kvůli zvýšení účetních nákladů a daňové optimalizaci. „Živnostníci, ale i malé a středně velké firmy stále častěji rozšiřují své vozové parky v našich autocentrech, protože získají výrazně levnější vůz se všemi potřebnými službami a odpočtem DPH,“ uvedl předseda představenstva AAA AUTO Anthony James Denny a dodal, že „vyřízení leasingu nebo úvěru je otázkou jediné hodiny“.

 

Průměrná cena dodávek nakupovaných v AAA AUTO stoupla z loňských 185 000 Kč na 230 000 Kč. Tradičně nejžádanějšími užitkovými vozy jsou všechny kvalitní automobily s dieselovým pohonem do stáří pěti let a cenou do 300 000 Kč. Největší zájem je o šestimístné dodávky s pohonem všech kol a odpočtem DPH. Mezi pick-upy jsou nejoblíbenější Citroen Berlingo a Peugeot Partner.

 

Magdaléna Drsová

Tisková mluvčí
AAA AUTO a. s.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Společnost AAA AUTO a.s. je největším prodejcem použitých vozů ve střední Evropě (43012 prodaných vozů za rok 2003, obrat 7 miliard, 1670 zaměstnanců) a podle žebříčku Czech Top 100 je 68. nejvýznamnější firmou v ČR.


 
 
Fotogalerie:   12. Ennstal Classic 2004 od Antonína Malého

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose