www.car.cz
 

Autosalon Brno bojuje za bezpečnější vozy na českých silnicích
     23.2.2005 10:14 - tisková zpráva


V červnu letošního roku se na brněnském výstavišti uskuteční již šestý ročník Mezinárodního veletrhu osobních automobilů Autosalon Brno 2005. Nadcházející ročník se opět koná pod záštitou Mezinárodní organizace výrobců automobilů O.I.C.A., která Autosalon Brno 2005 zařadila na svůj kalendář vybraných prestižních mezinárodních výstav.

Hlavní snahou pořadatelského týmu Autosalonu Brno a jednotlivých vystavovatelů je ukázat návštěvníkům výhody a přednosti spojené s pořízením nového automobilu. ČR má oproti zemím Evropské unie přestárlý vozový park, který s sebou kromě ekologických problémů přináší také zvýšené bezpečnostní riziko. Průměrný věk osobních vozidel v České republice je 13 a půl roku. Průměrné stáří všech druhů registrovaných vozidel je dokonce 16 a půl roku.

Zastaralé vozidlo nebo pochybně dovezená a zlegalizovaná bouraná ojetina představuje nebezpečí nejenom pro jejího majitele, ale hlavně pro jeho okolí. Bezpečnostní situace na českých silnicích je varující. Autosalon Brno se proto rozhodl reagovat na tato nepříznivá fakta. Přichází s kampaní na podporu prodeje nových vozů, která ukazuje výhody spojené s jejich nákupem a zdůrazňuje rizika spojená s pořízením ojetých vozů.

Rok 2005 je z hlediska bezpečnosti automobilů ve znamení pokračování trendu, kdy se dříve příplatkové prvky aktivní i pasivní bezpečnosti stávají standardem i u vozů menších tříd. Zákazník už nemusí ve většině případů připlácet za základní bezpečnostní prvky, jako jsou například airbagy nebo ABS, které se staly běžnou součástí prakticky všech vozů. Ve vyšších segmentech jsou potom častou položkou sériové výbavy i moderní elektronické systémy stabilizace podvozku, které dokáží minimalizovat riziko dopravní nehody. V případě, kdy jsou všechny výše popsané bezpečnostní prvky součástí příplatkové výbavy, snaží se je jednotliví prodejci čas od času zahrnout do akčních programů a slev, takže zákazníci mají opět o něco blíže k bezpečnému automobilu. To ale bohužel neplatí o bazarových ojetinách, kde se český zákazník často setkává s tím, že prodávaný vůz má například vystřelené airbagy, deaktivované nebo špatně fungující elektronické systémy. Zkušenosti ukazují, že prodejce ve většině případů o této „drobnosti“ zákazníka neinformuje.

Uvažování české veřejnosti se už začíná měnit a při nákupu nového vozu se přestává šetřit na nesprávných místech. Statistiky jednotlivých prodejců nových vozů ukazují, že více než polovina českých zákazníků se při koupi nového vozu zajímá o jeho bezpečnost a zároveň je ochotná připlatit si za bezpečnostní prvky. Expozice českých importérů světových automobilek na Autosalonu Brno 2005 nabídnou návštěvníkům ucelený přehled o současném stavu a novinkách v oblasti aktivní i pasivní bezpečnosti osobního automobilu.

 

tisk info Autosalon Brno - BVV 2005


 
 
Fotogalerie:   Těší nás .......

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose