www.car.cz
 

Další nový a cenově dostupný vůz na obzoru!
     18.5.2005 22:38 - tisková zpráva


Na český automobilový trh míří další automobil, který bude svou cenou a výbavou silně konkurovat ojetému zboží z autobazarů.

Na autosalonu v čínské Šanghaji představila automobilka Chevrolet ve světové premiéře zcela nový model Aveo. Kompaktní sedan, vyvinutý korejskou automobilkou GM Daewoo Auto & Technology (GM DAT) ve spolupráci se šanghajským vývojovým střediskem Pan Asia Technical Automotive Center (PATAC), se bude po plném rozjezdu výroby dodávat na trhy více než 120 zemí celého světa. V Evropě se Aveo objeví na jaře roku 2006 a s prodejem se počítá samozřejmě také na českém trhu.

Aveo je typickým sedanem kompaktní třídy. Přední i zadní nárazníky, maska chladiče, světlomety i koncová světla, zpětná zrcátka, dveřní kliky, hliníková kola – to vše je pečlivě řešeno tak, aby se sedan odlišil od sesterských hatchbacků. Rozvor modelu Aveo činí 2480 mm, jeho výška pak 1495 mm. Do délky Aveo měří 4310 mm, do šířky 1710 mm – to jsou největší hodnoty v této třídě. Poměrně velké vnější dimenze jsou základem velmi prostorného interiéru. 

Chevrolet Aveo má poháněná přední kola, která jsou zavěšena na kombinovaných vzpěrách McPherson. Vzadu má Aveo vlečená ramena propojená torzní příčkou. Převodka řízení je umístěna před příčnými rameny předního zavěšení, což zlepšuje tlumení rázů přenášených do závěsů koly od vozovky a zaručuje preciznější a stabilnější vedení stopy. Ovládání vozu vylepšuje hydraulický posilovač hřebenového řízení. Stabilitu jízdy i dynamický styling vylepšuje široký rozchod kol – rozchod vpředu činí 1450 mm, vzadu pak 1430 mm, což jsou jedny z největších hodnot v této automobilové třídě. Zákazníci budou mít na výběr ze dvou zážehových motorů o objemu 1,4 a 1,6 l, které jsou propojeny s manuálními pětistupňovými převodovkami. V nabídce bude i automatická čtyřstupňová převodovka.
 
 
Autosalon Brno


 
 
Fotogalerie:   Kypr 2005: požár vozu Marka Higginse, foto PETTY Racing

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose