www.car.cz
 

Míří áčka také do Číny ? Ne.
     12.7.2005 10:44 - tisková zpráva



T i s k o v é   p r o h l á š e n í

AAA AUTO a.s.
ze dne 12. července 2005


AAA AUTO nevyjednává s čínskými výrobci automobilů


Společnost AAA AUTO odmítá spekulace o tom, že zahájila vyjednávání s čínskými
výrobci automobilů o zastupování pro oblast střední Evropy.

Rádi bychom zabránili spekulacím vzhledem k množícím se dotazům českých i zahraničních médií a obchodních partnerů zejména ze států západní Evropy, kde AAA AUTO působí. Naše společnost byla kontaktována dvěma čínskými automobilkami, a to CHERY AUTOMOBILE a BYD AUTO, ale jednání o spolupráci jsme nezahájili,“ uvádí předseda představenstva Anthony James Denny. Účelem obchodních cest do Číny, které A. J. Denny za poslední rok podnikl, nebylo v žádném případě jednání s výrobci nových automobilů.

AAA AUTO v současné době prodává nové vozy značek Škoda, Opel, Honda, Chevrolet a o dalších čtyřech zatím vyjednává. Žádná z nich ale není čínská. Na čínský trh vstoupilo AAA AUTO již v loňském roce a v současné době tam intenzivně pracuje přípravný tým, jehož cílem je zahájit prodej ojetých automobilů.

Neplánujeme navazovat obchodní vztahy s žádným z čínských výrobců nových vozů za účelem jejich prodeje v České republice. Naopak chceme vyčkat na uvolnění některých restrikcí (týkajících se zejména dovozů do Číny), které prozatím omezují trh s ojetinami, a vytvořit konkurenci tamním prodejcům nových aut. Do tří let bychom měli zahájit prodej na východním pobřeží Číny. První pobočka bude otevřena pravděpodobně ve městě Guang-žou," dodává Anthony James Denny.

 

Magdaléna Drsová
Tisková mluvčí


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose