www.car.cz
 

OMV nalézá ropu v Jemenu
     18.8.2005 18:48 - tisková zpráva


OMV, vedoucí naftařská a plynařská skupina ve Střední Evropě, oznámila další nález ropných zdrojů v Bloku S2 (al-Uqla) v jemenské provincii Šabla. OMV, která provozovala vrt Habban-1 o celkové hloubce 3 020 metrů, objevila 622 metrový sloupec nafty v rozrušené formaci podloží.

 

Byl otestován na stabilní průtok 500 barelů za den. Jedná se o třetí ropné naleziště v Bloku S2, kterému předcházel vrt  „al-Nilam“ v roce 2003 a „Charwa-1“. OMV v současné době vyhodnocuje komerční využití tohoto masivu.

 

Blok S2 pokrývá oblast 2 070 km² a nachází se ve středozápadním Jemenu, nedaleko Bloku 2 (al-Mabar), na nějž OMV podepsala Smlouvu o sdílení výroby 13. července 2005.

 

 

OMV rozšiřuje průzkumnou činnost na Atlantickém předělu v Irsku

 

OMV, vedoucí naftařská a plynařská skupina ve Střední Evropě, rozšiřuje svou činnost na Atlantickém předělu, který patří mezi její klíčové mezinárodní regiony. OMV (IRSKO) Exploration GmbH, 100% vlastněná dceřiná společnost OMV, získala novou licenci na průzkum na severozápadním pobřeží Irska, vydanou Ministerstvem komunikací, námořnictví a přírodních zdrojů.

 

Nová licence 2/05 se vztahuje k hlubokomořské lokalitě (2 000 m pod mořem) u irského Rockall Troough, která se nachází přibližně 150 km od pobřeží Dometal a pokrývá čtyři masivy o výměře 932 km2. OMV vlastní 10% podíl společně s partnery společného podniku, kterými jsou Shell E&P Ireland Limited (provozovatel) a Eni Ireland BV.

Nová licence se vztahuje na oblast v sousedství lokality s licencí 2/94, kterou vlastní stejné sdružení a je součástí naleziště Dooish z roku 2002, které je v současné době vyhodnocováno.

 

Internet:                                                             http://www.omv.com

 

Ewing Public Relations

Lenka Chybová


 
 
Fotogalerie:   Alpe Adria Cup Brno 2005- havárie na startu od Dana Rozkola

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose